Podľahnete pôvabu šťavnatej višne?

Inzercia, 2. júla 2013     3 minúty čítania

-Inzercia-
Šťavnaté rubínové ovocie sa mnohým v mysli spája s výrazom zmyselné. Môže za to oblý tvar, sladko-kyslosť i tmavo červená farba. Višne sa k nám dostali vďaka starým Rimanom až z Ázie.



Nie len samotné plody višne, ale aj listy, stopky a kvety našli uplatnenie v našich domácnostiach. Višne sú však aj hlavnou ingredienciou v obľúbenej griotke. Vedeli ste, že tradícia pestovania višní sa spája s horúcim Gréckom? Vďaka priaznivej klíme a vysokému počtu slnečných dní tu majú nezameniteľnú osviežujúcu chuť.

Práve horúce dni v Grécku sú ako stvorené na leňošenie pod višňovým stromov, z ktorého si ich môžete kedykoľvek odtrhnúť a pochutnať si. Hoci sú višne známe svojou kyslejšou chuťou, sú to práve Gréci, ktorí ich povýšili na sladučký nápoj pre bohov. V miestnych tavernách si po výdatnej gréckej večeri nezabudnite vypýtať vyssino – višňový sirup, ktorý je pre Grékov typický.



Obľubujete višne aj ako prísadu do omáčok, v podobe džemu či v zmrzline? Tak si určite viete predstaviť ich šťavnatú chuť v minerálke. V Mattoni, osviežujúcej minerálnej vode z panensky čistej prírody ju môžete mať už na jeseň! Obľúbená „Mattonka“ tento rok oslavuje 140. narodeniny a slovenským priaznivcom pripravila prekvapenie. Zapojte sa do hľadania tej pravej chuti pre Slovákov! Hlasujte na stránke www.tvojamattoni.sk a hrajte o 140 skvelých cien, vrátane atraktívneho zájazdu od CK Leonardo. Hlasovať môžete do 7. júla. Víťaz voľby Slovákov sa do predajní dostane na jeseň.

Aj Peter Pravotiak, šikovný barman a víťaz medzinárodnej súťaže v miešaní nápojov Mattoni Grand Drink, má rád všetko, čo má šťavu. „Višne sú pre mňa synonymom rafinovanosti. Nie prvoplánovo sladké, no lahodne unikátne. Preto je práve višňa mojou voľbou,“ opisuje Peter Pravotiak. „Chuť višní sa dobre uplatní aj pri miešaní drinkov v bare. Nepoužíva sa tak často, preto, kto si vyberie višňový kokteil, má bod za originalitu,“ uzatvára Peter Pravotiak.



Chvíle čakania na novú Mattoni si spríjemnite koktejlom:











 



TOPlist