Foto: Pravda - Robert Hüttner
Po práci sme si sami i varili. Najmä ten záverečný večer bol úchvatný. Podávala sa internacionálna kuchyňa. Kuchtil Holanďan, Španiel, Argentínec, Chorvát i Slovák. Najlepší chod bol však zo Slovenska. Riadne som sa „namakal“. A v podstate po prvý raz som varil pre kopu ľudí.
Naša pastierska kapsa mala obrovský úspech. Akurát, že to bolo jedlo pripravené z rakúskych surovín. Štajerské zemiaky, štajerská kvasená kapusta, domáce bravčové mäso. Krumple mi pomáhal čistiť a strúhať Maďar, kapustu dusil Alsasan a bravčové kocky Turek. Nebol veriaci a bravčové mäso mu náramne chutilo.
Finalizáciu preložených placiek s mäsom (veľa majoránu!) a duseného „sauerkrautu“ som už nepustil z rúk. Všetkým chutilo. Možno i preto, že sme k našej pastierskej pochúťke popíjali divoký ružový štajerský „šilcher“...
Diskusia k článku