Medvedí brloh Strachan, Ždiar
Foto: Archív reštaurácie
Pôsobivá reštaurácia sa nachádza priamo v lyžiarskom stredisku Ski Centrum Strachan v Belianskych Tatrách. Zlyžujete až k jej terase, takže je ideálnym miestom, ak sa chcete najesť, resp. občerstviť počas lyžovačky. Funguje aj ako apres ski bar, a tak sa na tomto peknom mieste po dobrej lyžovačke aj zabavíte.
Interiér je veľmi pôsobivý, celý presklenený a pri dobrom počasí z neho máte krásny výhľad na vrcholy Belianskych Tatier. Všade dominuje drevo, môžete obdivovať šikovnosť rezbárov, ktorí to tu celé vytvorili. Keďže sme v medveďom brlohu, nemôže chýbať ani vyrezávaný maco.
Foto: Jarmila Horváthová
Reštauráciou sa v letnej a zimnej sezóne premelie množstvo ľudí, preto zvolili koncept bufetu s tým, že nie všetko je vopred navarené, ako to v týchto prevádzkach býva, ale niektoré jedlá pripravujú kuchári na objednávku. Ponuka je pestrá a pravidelne sa obmieňa, vychýrenými sa stali napríklad ich palacinky.
Reštaurácia hotela Lesná, Stará Lesná
Foto: Archív reštaurácie
Stará Lesná sa nachádza bokom od turistických trás aj lyžiarskych svahov a predsa ide o jednu z najobľúbenejších tatranských osád. Svojho času mala dokonca najväčšiu kapacitu postelí pre turistov. Aj teraz tu stoja hneď štyri štvorhviezdičkové hotely. V jednom z nich, v hoteli Lesná, je aj skvelá reštaurácia. Určite patrí medzi miesta, kde sa dá vo Vysokých Tatrách najlepšie najesť.
Interiér reštaurácie je moderne zariadený, priestranný, svetlý a poskytuje dosť súkromia. Čo určite mnohí ocenia, hotel bol prvým adult friendly hotelom u nás a týka sa to aj reštaurácie. Znamená to, že deti sem síce môžu, ale dostanú také isté služby ako dospelí. Preto tu nemajú detské menu ani stoličky. Takže nehrozí, že by behali všade okolo, čo je v prázdninových hoteloch bežné.
Foto: Jarmila Horváthová
Menu zostavuje jeden z najskúsenejších slovenských šéfkuchárov Peter Ďurčo so svojím mladým kolegom Patrikom Stupňanom. Spájajú tradičné suroviny s inovatívnymi postupmi a každé jedlo je na tanieri malým umeleckým dielkom – pastva pre oči aj chuťové bunky. Pravidelne tu tiež robia rôzne gastronomické akcie, najmä hosťovania známych šéfkuchárov.
Diskusia k článku