O víne:
Ochutnávka vína: Devín 2007, hrozienkový výber, Karpatská perla (VIDEO)

Matúš Pošvanc, spolupracovník Varecha.sk, 2. júna 2010     2 minúty čítania

„Sladká potvorka.“ Víno zlatožltej farby s vôňou ruží a prezretého hrozna. To je Devín od Ladislava Šeba.

Devín, ročník 2007, hrozienkový výber z produkcie vín Karpatskej Perly, víno, ktoré získalo zlatú medailu na Vinum Superbum 2010, Vám osobne predstavuje vinár Ladislav Šebo:

Ladislav Šebo predstavuje svoj „potvorkový“ Devín. Šebo je vinár z Malokarpatskej vinárskej oblasti. Spolu s manželkou vlastní firmu Karpatská Perla, so sídlom v Šenkviciach. Devín je hrozienkový výber ročník 2007 a patrí medzi prírodne sladké vína, čo je zjavné aj podľa veľkosti fľašky (0,5 l). Je skutočne darom prírody. Mušt dosiahol cukornatosť 32° NM. Vo vôni má hrozienkový charakter, v chuti prevládajú sladučké medové tóny. Víno je možné skombinovať so sladkými dezertami, ideálny je k dobrej jablkovej štrúdli alebo k husacej pečienke, či plesňovému syru. Ochutnajte a nebudete banovať. Na zdravie!#@@##@@#Odroda vína:#Devín#Farba:#biele víno#Prívlastok:#hrozienkový výber#Ročník:#2007#Alkohol:#10,5%#Krajina pôvodu:#Slovensko#Vinohradnícka oblasť:#Malokarpatská vinohradnícka oblasť#Výrobca:#Karpatská Perla########



Diskusia k článku

tinca
Blahoželám p.Šebovi k zlatej medaile určite má veľkú radosť z ocenenia. Ja neinklinujem k sladkým vínam, ale v tej kombinácii čo navrhuje môže byť dobré, skúsime.






 



TOPlist