Súťaž:
Nová brandy, ktorá bude vašou šálkou kávy

P.R. Servis, 16. decembra 2021     5 minút čítania

INZERCIA - Vychutnať si po jedle kávičku alebo digestív v podobe lahodnej brandy? S Ararat Coffee si môžete dopriať oboje v kombinácii, ktorá vás pohladí.


Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.

Kvalitná káva a prémiová brandy Ararat sú si v mnohých ohľadoch až prekvapivo podobné. Okrem toho, že sú plné výraznej jedinečnej chuti a textúry, sú aj pravým opakom náhlenia sa. Oba nápoje priam vyzývajú k spomaleniu a vychutnaniu si prítomného okamihu. Asi preto im to spolu tak pristane aj v najhorúcejšej novinke Ararat Coffee.
Podľa uznávaného slovenského barmana Ľuboša Rácza, majiteľa oceňovaného baru Záhir, je pitie kávy v Arménsku doslova a do písmena národnou tradíciou: „Keď príde čas na šálku kávy, neexistuje pre Arménov nič dôležitejšie. Táto ich tradícia sa následne premietla aj do rôznych spôsobov podávania brandy či rozličných kokteilov.“
Tu je niekoľko z Ľubošových najobľúbenejších, ktoré si v pohode zvládnete pripraviť aj sami.

Ararat Coffee Cold Neat
Bezchybná chuť si žiada dokonalý servis. Najlepší spôsob, ako na oslave či príjemnej párty naservírovať novinku od Araratu, je prekvapivo jednoduchý a zároveň elegantný. Variácie podávania brandy Ararat Coffee sú nevyčerpateľné. Jednou z možností, ako dopriať svojim priateľom skutočne osviežujúcu a lahodnú brandy a naplno uvoľniť jej chuť a arómu, je naservírovať ju do poriadne vychladeného pohára. Ako na to? Pohár na zhruba 30 minút vložíte do mrazničky, vyberiete ho a nalejete doň 50 ml brandy Ararat Coffee.

Ararat Coffee Cold Neat
Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.

Ararat Coffee Old Fashioned
Ak by ste si chceli pripraviť fantastický letný, ale pritom výrazný drink, stačí, ak do zachladeného pohára nadávkujete trochu cukrového sirupu podľa chuti, pohár doplníte doplna drveným alebo kockovým ľadom a pridáte dobrú dávku brandy Ararat Coffee. Už len jemne zamiešate a popíjate. Intenzitu drinku si zmiernite dlhším zamiešaním a rozpustením ľadu. Pre naozajstných fajnšmekrov odporúčame pridať pár kvapiek Angostury Bitters.

Ararat Coffee Old Fashioned
Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.

Ararat Coffee Coke
Chcete sa preniesť do atmosféry rozpáleného nočného klubu? Postačí vám 50 ml brandy Ararat Coffee a 100 – 150 ml kvalitnej zachladenej koly. Zamiešajte vo vysokom pohári typu highball, vložte doplna ľad, ozdobte plátkom limetky a servírujte.

Ararat Coffee Coke
Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.

Ararat Coffee Milk
Najčastejšia verzia pitia kávy je práve s cukrom a mliekom. Ararat Coffee svojou chuťou k tejto kombinácii priam vyzýva. Touto verziou nielenže nič nepokazíte, ale práve naopak, použitím alternatívneho mlieka vytvoríte pre svojich hostí neobyčajnú verziu jednoduchého, ale skvelého drinku, ktorý môže pripomenúť známe chute a zároveň prinesie nové chuťové zážitky! Na prípravu potrebujete 60 ml brandy Ararat Coffee, 20 ml cukrového sirupu a 120 ml mandľového alebo kokosového mlieka. Všetky ingrediencie zmiešajte v mixéri a servírujte v highball pohári. Pre vizuálnu dokonalosť ozdobte štipkou kávového prášku a vrškom mäty.

Ararat Coffee Milk
Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.

Ararat Coffee Tonic
Osviežujúca, jemne trpká chuť toniku v dokonalej harmónii s brandy Ararat môže poslúžiť nielen ako lahodný long drink, ale napríklad aj ako aperitív. Sme koniec koncov stránkou o varení, a tak je tento recept rozhodne namieste. Na prípravu potrebujete 50 ml Ararat Coffee a 150 ml toniku (prípadne zázvorového piva). V šejkri zmiešajte ingrediencie v pomere 1 : 3 a následne podávajte v highball pohári.


Ararat Coffee Tonic
Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.

Ararat Tiramisu
Na záver sme si pre vás nechali jeden výnimočný recept, ktorý vám dokáže, že najnovšia brandy z portfólia Ararat má pestrú nielen chuť, ale aj možnosti podávania. Ponúkame drink, ktorý bude dokonalou bodkou za skvelým obedom alebo rodinným posedením. Na prípravu Ararat Tiramisu budete potrebovať 30 ml Ararat Coffee, 10 ml Branca Menta (mentolový bylinkový likér), 10 ml vanilkového sirupu a 45 ml mandľového mlieka. Ingrediencie dobre pretrepte v šejkri, nalejte do kokteilového pohára, ozdobte kakaovým práškom a vychutnávajte si výnimočné chvíle s neopakovateľnou chuťou Arménska.


Ararat Tiramisu
Foto: Archív Pernod Ricard s.r.o.


Odpovedzte na jednoduchú otázku a vyhrajte 1 z 3 fliaš lahodnej brandy ARARAT Coffee.

Kto nehrá, nevyhrá! Zapojte sa do našej súťaže o 3 fľaše novej lahodnej brandy ARARAT Coffee. Stačí, ak správne odpoviete na jednu jedinú otázku.




 



TOPlist