Trendy:
Na vianočnom stole celebrít vládne klasika (Video)

Sandra Támerová, 14. decembra 2009     4 minúty čítania

Aj keď žijú v trochu blýskavejšom svete, ich štedrovečerné menu sa od toho nášho veľmi líšiť nebude.

Karin Jančichová-Majtánová, moderátorka: Cestenice na tanieri

Popri vynikajúcej kapustnici, ktorú jej mamina varí bez mäsa, si celá rodina pochutná aj na kaprovi a šaláte. Okrem tradičného menu sa u Karin pripravuje aj špecialita: „Po hlavnom menu vždy jeme aj takzvané cestenice. Sú to malé buchtičky, ktoré sa pečú natlačené na seba v pekáči. Plníme ich slivkovým lekvárom a podávajú sa so zmesou zmiešaného riedeného slivkového lekváru a maku. Sú veľmi dobré!“ dušovala sa Karin.

Na Vianoce sa nechystá obmedzovať, ako však sama priznala, na postavu si musí dávať pozor. Po sviatkoch pravdepodobne nasadí aj menší pôst. Pečenie si Karin delí s mamou a sestrou – každá upečie niečo a potom si vianočné cukrovinky spravodlivo podelia. Piecť pomáhajú Karin aj jej deti, Karinka a Samko. „ Ale potom je v tej kuchyni taký výbuch, že to je hrôza!“ dodala moderátorka so smiechom.

Karin Jančichová-Majtánová

David Koller, spevák: Cukrovinkám neodolá, samé do neho spadnú

Vynikajúci český spevák a muzikant David Koller nezostal nič dlžný svojej povesti vtipného chlapíka a na otázku, čo bude tento rok na jeho Štedrovečernom stole odpovedal: „Cézar šalát.“ Na našu otázku, či to myslí vážne dodal: „Cézar šalát s kaprom!“

Nakoniec však priznal, že to bude česká klasika – zemiakový šalát bez majonézy, ktorému odhaduje moravský, či dokonca slovenský pôvod. A samozrejme kapor a rybia polievka z kaprej hlavy. Neodolá ani vianočným cukrovinkám. „Sladkostiam sa vyhýbam ako to ide, ale občas do mňa nejaké spadnú. Počas Vianoc je to potom vždy nejaké to kilo až dve navrch, “ priznáva spevák.

David Koller

Erika Judínyová, moderátorka: Najlepšiu rybu robí mama

Sympatická moderátorka trávi Vianoce u rodičov. Na Štedrý večer najprv tradične spoločne rozkroja jabĺčko, pokračujú kapustnicou, hríbovou omáčkou s kašou a samozrejme nasleduje aj kapor, na ktorého chuť nedá Erika dopustiť. „V živote som nejedla lepšiu rybu ako robí moja mama,“ hodnotí Erika. Na záver slávnostného večera kraľuje varené víno, ktoré obľubuje najmä moderátorkin otec.

Aj napriek tomu že v posledných rokoch na to už nemá čas, keď bola Erika malá, rada piekla vianočné koláčiky. Nemala dokonca problém ani s medovníkmi, či veterníkmi. „Pripravovala som ich normálne podľa kuchárskej knihy a celkom dobre sa mi vydarili,“ pochválila sa.

Erika Judínyová

MUDr. Alexandra Novotná, riaditeľka kliniky Esthetic: Miesto kapra bude losos

Najkrajšie sviatky roka zvykne doktorka Novotná tráviť v zahraničí a tento rok dokonca v Amerike, takže kapra a zemiakový šalát asi vymení za lososa. Pri príprave Štedrovečerného menu jej zvyčajne pomáha aj manžel: „Veľmi rada varím pokiaľ sme doma, a partner mi v kuchyni tiež pomáha.“

S pečením to u doktorky až také ružové nie je: „Nie, to nie!“ smeje sa. „Nezvládam piecť, hoci pokusy sú, ale vychádza to tak 50 na 50.“ Našťastie má trinásťročnú dcérku, ktorú pečenie baví a ide jej to veľmi dobre. Aj napriek týmto tvrdeniam sa však posledný pokus s pečením pani doktorke vydaril – jej pagáče sa zjedli do posledného, napriek tomu, že ich sama hodnotila ako nejedlé...

MUDr. Alexandra Novotná





Diskusia k článku

hanach
srdečne ďakujem pani Karinke za cestenice, už som si myslela, že to nikto nepozná.Prajem krásne sviatky, veľa zdravia, šťastia celej rodinke aj všetkým varecháčom.






 



TOPlist