Foto: Pravda - Ivan Majerský
Šéfkuchárka Olinka mi poradila. A poradila dobre. Na vyhriaty tanier som si dal naložiť jej špecialitu. Morčacinu na piešťanský spôsob. Tie najkrajšie kúsky morčacích pŕs napred našpikujte domácou údenou slaninou. Mäso primerane posoľte, ošetrite korením (nezabudnite na štipku karí!), zrolujte a prepichnite dvoma drievkami. S prípravou však opatrne. Žiadne vysoké teploty. Rúra vyhriata len na 80 °C a morčacie rolky v nej plné štyri hodiny! Ak chcete mať obed o dvanástej, privstaňte si... K morčacine Olinka odporúča podávať tlačené zemiaky pripravené s kapiovou paprikou a opečenou mladou cibuľkou.
Prílohu nevymýšľajte. Všetko je už dávno vymyslené od čias vzniku kyslých uhoriek. Načnite si tie svoje alebo tie slávne znojemské. A nezabudnite ani na pohár mladého mülleru....
Diskusia k článku