Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať

Jana Štrbková, včera 06:00     14 minút čítania

Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom. V súkromí nerada plánuje, cez víkend si poleňoší v posteli, no v práci sa striktne riadi svojím kalendárom. Jej disciplínu dokazuje aj fakt, že na skoré ranné vysielanie markízackého Telerána, ktoré moderuje, ešte nezaspala. „Zatiaľ sa mi o tom len snívalo,“ dodáva so smiechom sympatická moderátorka.



Šéfredaktorka mesačníka Varecha Janka Štrbková s moderátormi Luciou Hlaváčkovou a Matúšom Krnčokom v Teleráne.
Foto: TV Markíza


Nedávno som ťa v Televíznych novinách videla dokonca liezť po skalnatej stene v Tatrách spolu s Jankom Tribulom. Aké to bolo?

S Jankom Tribulom a horským vodcom Miškom Gerčákom to bol jeden z najkrajších zážitkov. Vyliezli sme spolu na Velický zub. Deň predtým som si bola kúpiť turistické topánky a smiala som sa, keď mi ich po pár metroch po príchode pod skalu vyzuli a vytiahli horolezeckú obuv. Mala som rešpekt a tešila som sa zároveň z toho, že budem mať na zozname zážitkov zapísaný ďalší riadok. Jeden úsek bol náročný a veru padlo aj pár nadávok, ale chalani boli perfektní a vďaka nim si to pokojne rada zopakujem.

Počas živého vysielania veľa improvizuješ, si pohotová. Je to tvoja vlastnosť aj v živote?

Ďakujem, improvizácia mi je blízka. Tak v práci, ako aj mimo nej idem tak, ako ma život unáša. Jediné, čo si plánujem, je pracovný kalendár. V osobnom živote mám rada režim v zmysle životosprávy, ale nepýtaj sa ma v pondelok, čo budem robiť cez víkend. Mám rada rozhodnúť sa v daný moment podľa chuti a nálady.

Ako vyzerá tvoj deň?

V prípade, že vstávam do Telerána, budík mám natiahnutý na 4:20. Hneď ako začne zvoniť, vypnem ho a vystrelím z postele. Umyjem sa, povaľkám sa na masážnom valci, zapijem vodou vitamíny a vyrážam do práce, kde musíme byť o piatej, hodinu pred vysielaním. V práci si dám kávu a raňajkujem až po vysielaní. Raňajkujem granolu s ovocím a jogurtom, kaše alebo chlebík s nátierkou a so zeleninou. Stravu mi nastavila výživová poradkyňa Zuzka Lišková a vďaka nej som si plne uvedomila jej silu a vplyv na naše fungovanie a organizmus.

A čo potom? Si fit až do večera a stihneš popritom ešte kopu vecí, však?

Záleží na dni a období. Niekedy hneď po vysielaní niekam utekám a musím fungovať až do večera, inokedy sa mi podarí dať si okolo obeda 40-minútového šlofíka a niekedy sa mi Teleránom končí pracovný deň. Akokoľvek to je, do postele sa pred vysielaním dostanem okolo 22.00 - 23.00. Neviem mať každodenný režim ranného vtáčaťa pretože veľakrát končím v práci v noci.

"Samozrejme, dám si aj rezeň, milujem ho. Ale keď ho jem, nevnímam to ako hriech, ale radosť.“

Mnohí moderátori a herci hovoria, že sa museli naučiť vyrovnať so stresom. Dá sa podľa teba podobne ako pri vrcholovom športe vybudovať taká „kondícia“ na odolnosť voči stresu?

Nie som odborník na stres, ale myslím si, že dá. Dosah stresu na naše zdravie vie byť aj fatálny. Treba na tom podľa mňa pracovať konštantne. Mne veľmi pomáha režim. Pravidelne sa hýbem a stravujem sa s rozumom. A hlavne sa nestresujem, keď sa mi nedarí režim na 100 % dodržiavať. Snažím sa k nemu vrátiť alebo sa k nemu aspoň priblížiť.

Ja mám počas stresového obdobia najháklivejší žalúdok. Ako je to u teba a ako si zvládala po tejto stránke aj nedávne Let ́s Dance turné?

Ja mám zas háklivé črevá, takže ak mám veľký stres, riešim ho na toalete. Snažila som sa stravovať čo najlepšie, aby mi nevhodná strava zbytočne neuberala energiu, pretože Let ́s Dance turné bol krásny a zároveň z hľadiska energie veľmi náročný projekt. Mali sme na turné v každom meste katering s varenou stravou, čo nám v tomto smere všetkým uľahčovalo fungovanie.

Na akých jedlách si vyrástla?

Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva sú špagety so syrom a s kečupom alebo zapekané kura v syre so zemiakmi a s broskyňovým kompótom. Varili moji rodičia a takmer každú nedeľu sme obedovali celá rodina u babky a dedka. Tam som zas milovala „vepřo knedlo zelo“, plnenú papriku, pečené kura, sviečkovicu na smotane či tvarohové guľky.





Diskusia k článku







 



TOPlist