Fedor Malík:
Malokarpatské bublinky

Fedor Malík, 2. januára 2018     2 minúty čítania

Vyzdobený vianočný stromček, iskrivé prskavky, rozžiarené detské oči. Už je po Vianociach.



Najkrajšie sviatky sú za nami. Ešte zopár dní a opäť sa budeme veseliť. Končí sa rok 2017 a načim to osláviť. Aký to bol rok? Žičlivý, nedobrý, akurátny? Ako pre koho. Treba si však naliať čašu čistého vína a zamyslieť sa nad sebou. Ak my budeme lepší, ak sa nám bude viacej dariť, bude sa dariť i našej krajine, v ktorej tvoríme, v ktorej žijeme. Čosi podobné pred desiatkami rokov vyslovil aj Tomáš G. Masaryk.

Na Silvestra, prosím, nenaštartujte s plným plynom od skorého rána. Môže sa vám to vypomstiť. Alkohol je zákerný a produkcia ľudskej alkoholdehydrogenázy je pomalá. Začnite až z večera. Nuž a nepreháňajte to.

Taká syrová misa by hádam postačila. Tam si dožičte. Tie najlepšie syry sveta a k nim najčerstvejší chrumkavý chlieb. U nás šenkvickí a častianski pekári pečú i v posledný deň roka.

Pojedajte dobroty a zapíjajte ich „bublinkami“. Šumivým, sektom, šampanským. My si otvoríme pár fliaš malokarpatského sektu. Od Rače až po Smolenice ho dnes vyrába jedenásť vinárov. My doma budeme chlipkať to najlepšie, čo máme. Hacajov bublinkový Sauvignon a našu Modragne No7. Zazvoňte u nás. Nalejeme aj vám... PF dvetisícosemnásť.



Diskusia k článku







 



TOPlist