Majstri varešky trochu inak:
Miroslav Telehanič a jeho drinky na koniec roka

Miroslav Telehanič, barman, 31. decembra 2020     2 minúty čítania

Silvester bol odjakživa nielen o jedle, rovnakú dôležitosť mali a majú v tento deň aj drinky.



Foto: Pravda - Robert Hüttner

Veľa ľudí si spája prelom rokov s „bublinkami“, či už ide o šumivé vína, alebo šampanské, ale bolo by škoda zostať len pri nich. Najmä keď možností, ako si pripraviť aj doma zaujímavé drinky na alkoholickej, aj nealko báze sú veľmi bohaté. Preto som veľmi rád prijal ponuku pripraviť niekoľko miešaných nápojov do magazínu Varecha.

V profesionálnej barmanskej praxi a na barmanských súťažiach, ktorých sa u nás a v zahraničí zúčastňujem, pracujeme so surovinami, a najmä postupmi, ktoré sú v bežnej domácnosti prakticky nerealizovateľné. To však neznamená, že doma sa nedajú urobiť chutné a trendové drinky. Práve naopak – pri receptúrach, ktoré som pripravil, nepotrebujete ani barmanskú „výbavu“.

Čo však potrebujete a vždy odporúčam, je, robiť ich z naozaj kvalitných ingrediencií. Lebo ako nenavaríte vynikajúce jedlo z nekvalitných surovín, to isté platí aj o miešaných nápojoch. Na Slovensku máme veľmi veľa kvalitných výrobcov, ktorí dosahujú svetovú úroveň. Preto každému radím – ak máte možnosť, používajte produkty lokálnych výrobcov. Je to win–win situácia. Vy si pochutíte na kvalitnom produkte a zároveň pomôžete.

Takže smelo do toho a na zdravie!

Miroslav Telehanič pracuje ako barman a vyrába Vlčie sirupy. V najprestížnejšej barmanskej súťaži World Class sa umiestnil v TOP 12 na svete.

Recepty na silvestrovské drinky od Miroslava Telehaniča nájdete tu:










Diskusia k článku







 



TOPlist