Krok za krokom:
Ružičky z fondánu

Redakcia Varecha.sk, 23. novembra 2019     4 minúty čítania

Aj vy obdivujete torty nazdobené krásnymi ružičkami z fondánu, ale netrúfate si ich urobiť? Tak si to niekedy vyskúšajte s naším fotonávodom. Lektorka pečenia, cukrárka Zuzana Di Candido, nám krok za krokom ukázala, ako pri tvorbe fondánových ružičiek postupovať.

Na potiahnutie torty i výrobu ružičiek Zuzana použila hotovú kakaovú poťahovaciu hmotu, ktorú odporúča najmä preto, lebo rovnomerne zafarbiť kakaom biely fondán pre laika vôbec nie je jednoduché.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Začíname! Z fondánu vyšúľame valček s priemerom asi 2 cm. Dĺžka valčeka závisí od toho, koľko lupienkov budeme vyrábať.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Valček pokrájame na asi centimeter hrubé kolieska, z každého neskôr bude jeden lupienok. Z krajného odrezku vytvarujeme kónický stred (srdiečko) ružičky.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Nakrájané kolieska fondánu poukladáme na igelitovú podložku (hoci aj rozstrihnutý euroobal :) Zvrchu zakryjeme a dlaňou jednotlivé kolieska sploštíme.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Prstami vytvarujeme kolieska do tvaru lupienkov, ktoré by navrchu mali byť tenšie (tak ako je to pri skutočných ružových lupienkoch).

Foto: Redakcia Varecha.sk

Pripravený stred ružičky sčasti obalíme prvým lupienkom. Tenký vrch lupienka by mal troška prečnievať ponad stredový kus.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Založíme druhý lupienok a až potom pokračujeme v obalení a takto postupne zakladáme všetky lupienky. Súčasne tvarujeme (ohýbame) tenké vršky lupienkov, aby ružička bola pekne otvorená. Na spodu lupienky pevnejšie stáčame, aby ružička držala pokope.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Takto pokračujeme podľa toho akú veľkú ružičku chceme mať. Ak fondán príliš zmäkne alebo sa šmýka, môžeme si pomôcť troškou škrobu alebo práškového cukru.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Keď máme ružičku hotovú, spodok, kde sa lupienky spájajú zrežeme nožom.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Ružičku podoprieme alobalom a vložíme napríklad do malého pohárika a dáme stuhnúť do chladu.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Hotovo! Takáto krásna môže byť odteraz aj vaša torta.

Foto: Redakcia Varecha.sk

Diskusia k receptu

4 komentáre k článku


Pridaj komentár k článku:



TOPlist