Na potiahnutie torty i výrobu ružičiek Zuzana použila hotovú kakaovú poťahovaciu hmotu, ktorú odporúča najmä preto, lebo rovnomerne zafarbiť kakaom biely fondán pre laika vôbec nie je jednoduché.
Foto: Redakcia Varecha.skZačíname! Z fondánu vyšúľame valček s priemerom asi 2 cm. Dĺžka valčeka závisí od toho, koľko lupienkov budeme vyrábať.
Foto: Redakcia Varecha.skValček pokrájame na asi centimeter hrubé kolieska, z každého neskôr bude jeden lupienok. Z krajného odrezku vytvarujeme kónický stred (srdiečko) ružičky.
Foto: Redakcia Varecha.skNakrájané kolieska fondánu poukladáme na igelitovú podložku (hoci aj rozstrihnutý euroobal :) Zvrchu zakryjeme a dlaňou jednotlivé kolieska sploštíme.
Foto: Redakcia Varecha.skPrstami vytvarujeme kolieska do tvaru lupienkov, ktoré by navrchu mali byť tenšie (tak ako je to pri skutočných ružových lupienkoch).
Foto: Redakcia Varecha.skPripravený stred ružičky sčasti obalíme prvým lupienkom. Tenký vrch lupienka by mal troška prečnievať ponad stredový kus.
Foto: Redakcia Varecha.skZaložíme druhý lupienok a až potom pokračujeme v obalení a takto postupne zakladáme všetky lupienky. Súčasne tvarujeme (ohýbame) tenké vršky lupienkov, aby ružička bola pekne otvorená. Na spodu lupienky pevnejšie stáčame, aby ružička držala pokope.
Foto: Redakcia Varecha.skTakto pokračujeme podľa toho akú veľkú ružičku chceme mať. Ak fondán príliš zmäkne alebo sa šmýka, môžeme si pomôcť troškou škrobu alebo práškového cukru.
Foto: Redakcia Varecha.skKeď máme ružičku hotovú, spodok, kde sa lupienky spájajú zrežeme nožom.
Foto: Redakcia Varecha.skRužičku podoprieme alobalom a vložíme napríklad do malého pohárika a dáme stuhnúť do chladu.
Foto: Redakcia Varecha.skHotovo! Takáto krásna môže byť odteraz aj vaša torta.
Foto: Redakcia Varecha.sk
Diskusia k článku