Foto: Pravda
Fedor Malík
Môj priateľ Alojz Masaryk, slávny to skalický vinár, tvrdí, že taký steak nedokážu urobiť ani v Buenos Aires. Klobásy z daniela si na Záhorie chodia kupovať i Maďari. Neveril som, pokiaľ som neokoštoval. Takú dobrú klobásu som v živote nemal na jazyku. Vyzradím vám recept.
Potrebujete dve kilá danielieho mäsa, dve kilá bravčového stehna, kilo bravčového bôčika, päť strúčikov cesnaku, 10 dkg soli, 140 g sladkej a 40 g štipľavej papriky, trochu čierneho korenia a drvenej rasce. Mäso pomeľte, zmes premiešajte a nechajte stáť jeden deň. V črevách klobásy nechajte obschnúť a úďte ich studeným dymom z bukového a čerešňového dreva...
Diskusia k článku