Foto: Pravda - Robert Hüttner
Kačicu na pive som nikdy nemal na tanieri. Jesť som ju začal s nedôverou a dojedol som ju s nadšením. Pripravte si ju k nedeľnému obedu. Potrebujete menšiu kačicu, dve hrste koreňovej zeleniny, štvrť kila údeného bravčového bôčika, veľkú cibuľu, čierne korenie, bobkový list, dve lyžičky tymianu a pol litra pšeničného piva. Nakrájaný bôčik opražíme na cibuli a prelejeme ním kačicu na pekáči. Najprv ju pečieme pri vyššom ohni, teplotu potom znížime a do pekáča pridáme zeleninu a pivo. Kačica pod pokrievkou mäkne a kuchyňou sa ťahajú príjemné vône. Výpek zahustíme kyslou smotanou a kačaciu dobrotu podávame so zemiakovou knedľou.
Nuž a do pohára si nalejeme „orosené“. Akože inak, pšeničné...
Diskusia k článku