Jednoduchý návod:
Užitočný tip, ako opätovne naplniť jednorazové mlynčeky s korením

Jana Klimanová, 8. augusta 2024     5 minút čítania

Potom ako miniete korenie či soľ, nemusíte prázdne nádobky s mlynčekom vyhadzovať. S týmto nápadom ich budete môcť opäť používať.



Foto: Shutterstock

Jednorazové mlynčeky so soľou a korením sú v kuchyni veľmi obľúbeným pomocníkom - ingrediencie sú v nich sú pekne upratané, chránené a čerstvo pomleté korenie alebo soľ má v pokrmoch oveľa výraznejšiu chuť.

Nie každému sa však páči, že po spotrebovaní obsahu putuje obal rovno do odpadkov. Plače naša peňaženka, aj životné prostredie. Isteže, môžeme si kúpiť mlynček, ktorý sa dá opakovane napĺňať, ale pozrime sa, čo sa dá robiť s tým, ktorý už doma máme.

Trik s vriacou vodou

Vďaka originálnemu nápadu môžete dať jednorazovým mlynčekom druhú šancu. Návod prináša @vojtadalekorej vo svojom poste na Instagrame.

Potrebujete vriacu vodu, ktorú nalejete do šálky. Prázdnu sklenenú nádobku s mlynčekom bez vrchnáčika ponorte do vody hore dnom približne na tridsať sekúnd až jednu minútu. Po tomto čase ju vyberte, a mlynček ťahom odstráňte. Nezabudnite ho však najprv obaliť do utierky, aby ste sa nepopálili. Nádobku dobre vyumývajte, dôkladne vysušte, naplňte korením alebo morskou soľou, nasaďte mlynček a môžete mlieť.



Zdroj: Instagram/@vojtadalekorej



ANKETA: Vyhadzujete prázdne koreninové nádobky s mlynčekom?

58,6%



41,4%







Diskusia k článku

haji
Často se mi stane, že se jednorázový mlýnek na konci používání chová nestabilně a zevnitř mletím vypadávají kousky plastu. A to nechceš. Je lepší koupit si mlýnek prázdný, určený k opakovanému plnění.
mamec
@haji (8.8.2024 10:52)
Niektoré sa dajú používať. Po nejakom čase sa síce stane to, čo popisuješ ty, ale mne vydržal asi 5 rokov. Čo bolo teda podstatne dlhší čas, ako mi vydržal prázdny mlynček kúpený v Lidli:)






 



TOPlist