Foto: Pravda
Fedor Malík
Dnes je to celkom inak. Ani ten poondiaty skleník už nemáme. Nestihol ani zhrdzavieť a už musel zo záhrady zmiznúť. Uvoľnil pľac pre novú barikovú pivničku...
Pozri recepty na Zdravé jarné jedlá Odkázaný som na supermarkety a hypermarkety. Nesťažujem sa. Je si z čoho vybrať a nie je to až také drahé. Na pultoch predajní je skutočná jar. Ponuka je v rozpuku, zelenina žiari farbami. Žltá, červená, oranžová, zelená, fialová.
Nedávno som dokonca objavil biely baklažán a čierno-fialové fazuľové struky! Do môjho plánu sa však nehodili... do košíka som naložil jarnú mrkvu, mladý kaleráb a zelený hrášok. Nuž a aby to i farebne na tanieri sedelo, doložil som i pohár sterilizovaných kukuričiek.
Urobiť „anglickú" jarnú zeleninu nebol problém. Trochu som to všetko povaril, vegetou prichutil a na masle prihrial. K tomu boli varené mladé zemiačky, posypané nasekanou čerstvou vňaťou petržlenu. Aspoň že tá bola naša!
Vegetariáni mali uvarené a tí druhí si mohli vybrať. Jedni dali prednosť kuracine v cestíčku a tí druhí viedenskému šnicľu. Záviďte, žijeme si dobre, víno v čaši sme nemuseli kupovať. Otvorili sme si fľašu vlastného Sahralu blanc, vzácnej to kompozície bouvieru, malagy a tramínu...
Diskusia k článku