Foto: Pravda
Fedor Malík
Léto na venkově je zmesou višňovej šťavy, ružového vína i sektu. Xantypa sa pripravuje z polosladkého ružového šumivého vína a horkého sirupu a koktail Koo Koo si zase namiešate zo sladkého rosé, kaktusového džúsu a uhorkového sirupu (bŕŕ)! Pozri recepty na Sladké ovocné pokušenia Recepty „hutných" jedál sú reálnejšie. Závitok zo pstruha, teľacie karé na ružovom víne, homárová galantína, pečený morský vlk... a ku všetkému moravské ružové. „Vlka" s celerovým krémom a kôprovým „moussee máme za sebou a teraz by si to žiadalo dajaký sladký letný bozk.
Máme ho naporúdzi. Šéfkuchár z Villa Richter reštaurácie ponúka jahodový venček s mandľami a jahodovým sorbetom. Z hladkej múky, mlieka a masla si urobme odpaľované cesto. Zmes uvedieme do varu a intenzívne ju miešame. Po vychladnutí vmiešame 2–3 vajcia.
Trubičkou potom na vymastený plech striekame venčeky úhľadných tvarov. Vychladnuté pečivo potom rozkrojíme a plníme krémom zo smotany a jahôd. Povrch venčekov posypeme vanilkovým cukrom a sekanými mandľami.
Toto sladké pokušenie potom podávame s jahodovým sorbetom. Ak jahody už v záhrade nemáte, rovnocennou náhradou sú červené maliny.
Diskusia k článku