Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Bob predstavuje dva rôzne spôsoby prípravy rezňa.
Aj vo svojich ďalších dvoch rovnako úspešných knihách prezentoval svoju vášeň k surrealizmu. V knihe The Surreal Gourmet Entertains: High-Fun, Low-Stress Dinner Parties for 6 – 12 nadchol svojich fanúšikov tvrdením, že aj napriek tomu, že človek nemá na varenie ideálne podmienky a suroviny, môže vyčarovať lahodné pochúťky pre hostí.
Okrem účinkovania v rôznych televíznych show sa venuje aj porotcovaniu na svetových súťažiach vína. Pri svojich potulkách v obľúbenom karavane precestoval tie najznámejšie vinárske regióny a stal sa z neho doslova znalec vín. No a jeho surrealizmus v praxi sme mali možnosť zažiť aj my z redakcie Varecha.sk.
Na stretnutí s novinármi pôsobil tento výnimočný kuchársky mág veľmi príjemne, neustále sa totiž usmieval a žartoval, počas čakania na začiatok krátkej kulinárskej šou nám dokonca predviedol žonglovanie s citrónmi a tiež kúzelnícky trik s paradajkou.
Na začiatok nám Bob názorne predviedol, ako pripraviť obyčajný rezeň trochu inak. Počas prípravy nazýval rezeň celý čas veľmi milo – sničel (správne schnitzel, pozn.red). Poznamenal, že je pre neho vždy veľkou výzvou pripraviť z klasických jedál niečo, čo by nikto nečakal. Tento krát sa rozhodol obohatiť tradičné suroviny na prípravu kuracieho rezňa – múku, vajíčko a strúhanku o bylinky a parmezán.
Kuracie lízanky v podaní majstra kulinárie
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Kuracie lízanky a la Bob Blumer.
Takto obalené kúsky potom oprážal na olivovom oleji a masle, nakoniec všetko pokvapkal citrónom. Vopred si stanovil čas prípravy na päť minút, je o ňom totiž známe, že miluje výzvy. Dokonca je aj držiteľom Guinessovho rekordu, kedy za jednu hodinu upražil 560 lievancov, ktoré potom podával poliate pravým kanadským javorovým sirupom.
Po veľkom aplauze, ktorým hostia ohodnotili Bobovu verziu rezňov, prišiel na rad dezert. Na prvý pohľad vyzeral ako vajíčko uvarené na mäkko, žiadne vajíčko to však nebolo. Bob ponúkol tento „zázračný“ zákusok na ochutnávku. Na tvárach ľudí sa zračilo prekvapenie, vo vnútri bol naozaj ukrytý sladučký dezert. Najlepšie však bolo rozuzlenie, keď nám Bob predviedol, ako sladkú dobrotu do škrupinky od vajíčka vpratal.
Záhada rozlúštená
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Bob prezradil fintu s vajíčkom prekvapenému
moderátorovi.
Takto pripravené vajíčko potom vložil do chladničky, ktorá už urobila zvyšok roboty za neho. Pena z čokolády stuhla, a mrazené pyré sa zas rozpustilo. Potom už stačilo ho naservírovať, tento krát ale pre zmenu dolu hlavou do stojančeka, a dokonalá ilúzia bola na svete!
Na záver nás ešte zaujímalo, čo všetko stihol tento šikovný kuchár u nás na Slovensku ochutnať. Keďže Bob túto otázku očakával, vytiahol papierik, a snažil sa čo najspisovnejšie ten zoznam prečítať. Ochutnať vraj stihol kurací perkelt, rôzne druhy alkoholu a tri druhy vína. A to všetko počas jedného večera!
Ako našťastie priznal, všetko mu nesmierne chutilo. Je známy tým, že v každej krajine, ktorú navštívi, absolvuje priam ochutnávací maratón, snaží sa totiž poznať čo najviac druhov jedla a pitia z daného regiónu. Tajne dúfame, že mu u nás chutilo a že sa na Slovensko opäť čoskoro vráti aj s ďalšími perfektnými tipmi na úpravu dobrôt od výmyslu sveta!
Diskusia k článku