Foto: Pravda
Fedor Malík
i pohostenie bolo bohatšie.
Skvelá bola večera v bádenskom Waldulme a ešte lepšia u Arthura Metza v alsaskom Marlenheime. Pohostenie po skončení konkurzu však už za veľa nestálo. Ľudia sa ponáhľali domov a obedovalo sa „len tak“ postojačky. Kto si čo uchmatol. Pozri recepty na Jedlá z jedného hrnca Grilované huby s baklažánovým krémom na lyžičke ma nevzrušili. Čerstvý mušličkový šalát s opraženým lístkom artičoku bol už zaujímavejší a mini-knedľa s hubami v smotanovej omáčke už naozaj chutila.
Carpaccio so šampiňónmi a koriandrovým olejom vyhľadávali Taliani a Francúzi sa išli „zadrhnúť“ marinovanými krevetami v avokádovom kréme. Degustátori z bývalého Rakúsko–Uhorska papkali opäť spolu.
To najjednoduchšie a najlepšie. Napriek tomu, že sa to vznešene francúzsky volalo „Boulettes de viande hachée a la mediterranéenne au fromage de brebis“, i keď išlo o obyčajné fašírkové guľôčky posypané strúhaným syrom.
Zapíjali sme ich obyčajným Gutedelom, čo zase nie je nič iné ako víno z „našej“ chrupky, nášho bieleho strapáka...
Diskusia k článku