Evita Twardzik Urbaníková:
Mať plnú chladničku je väčšia výzva ako varenie

Nora Krchňáková, TV Varecha, 27. februára 2022     5 minút čítania

Jedna z najúspešnejších slovenských spisovateliek má veľkú rodinu s piatimi deťmi. Sympatická moderátorka, scenáristka a vydavateľka varí teda často a vo veľkých hrncoch.



Evita nám v TV Varecha pripravila skvelý párty dip, ktorý chutí všetkým jej deťom aj hosťom. Urobila ho dokonca aj na „dotočnú“ k jej najnovšiemu filmu V lete ti poviem, ako sa mám, ktorý sa aktuálne premieta v kinách.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Máte veľkú 7–člennú rodinu, pre ktorú varíte. Ako sa vám to darí?

Vo veľkých hrncoch a panviciach. Môj muž varí fantasticky, v kuchyni vládneme obaja, dievčatá varia tiež, pečú koláče, Filip si niečo malé pre seba dokáže spraviť. Dôležitá je plná chladnička, to je väčšia výzva ako samotné varenie... Mojou doménou je pečenie chleba a pečiva. Keď je čas, narobím ho veľa aj do zásoby do mrazničky, aby sme mali na týždeň, na dva.

Sú vaše deti veľkí hladoši?

My sme všetci gurmáni. Máme radi dobré jedlo, spoločné stolovanie, viac druhov mäsa, zeleniny, šalátov, príloh a nakoniec dezert. Skúšame nové veci, keď sa podaria, tak si za stolom pochvaľujeme, ako sme si dobre navarili. Mám rada letné večery, keď si na terase u nás sadneme, a aj hodinu či dve večeriame.

Varíte a pečiete spolu? Pomáhajú vám? Kto najviac?

Kto má čas popri učení a skúškach. Niekedy urobia dve kilá lievancov na raňajky, niekedy upečú pizzu na večeru. Koláče, buchty alebo brownies máme u nás doma stále.

Naučil vás manžel jesť a pripravovať poľské špeciality – národné pochúťky a vy, naopak, jeho tie slovenské?

Keďže Pawel je národnosťou Poliak, naučil ma poľské dobroty. Žurek milujem. A poľský cviklový boršč s mäsovými pirohmi, to je najviac!

Ste veľmi zaneprázdnená, a preto máte určite v rukáve veľa tipov na rýchly obed či večeru. Ktorý je váš najobľúbenejší?

Mám rada akékoľvek placky, cuketové, tekvicové, paradajkové, cícerové. K tomu čerstvý šalát a večera je hotová. Husté polievky robievam v zime, alebo grilovanú koreňovú zeleninu s mäsom. A v lete rôzne rizotá, cestovinky, šaláty.

V TV Varecha ste nám pripravili chutné párty jedlo. Chutí aj vašim hosťom?

Robievam ho, len keď máme hostí. Alebo keď sme pozvaní niekam my. A tým, že ho všetci už poznajú a viem, že zmizne hneď, robím ho do veľkej misy. Ako na Vianoce zemiakový šalát.

Váš karí dip chutil aj na „dotočnej“ k filmu V lete ti poviem, ako sa mám. Ako sa vám nakrúcalo v covidovom čase?

Ťažšie ako mimo pandémie, ale boli sme disciplinovaní a dali sme to bez prestojov. Bola to krásna výroba, skvelý štáb, fantastickí herci, veľa sme sa nasmiali.

Film mal premiéru na Valentína. Ako ho oslavujete so svojím manželom?

Nijako. Dáme si pusu ako každé ráno, ja zažartujem, že je Deň zamilovaných, on zažartuje, že už zase a fungujeme. My si nepotrebujeme 14. februára dokazovať lásku, robíme to deň čo deň. Ale keď sme boli čerstvo zamilovaní, tak sme si chystali prekvapenia, to si pamätám.

Čo najbližšie pripravujete? Knihu alebo film?

Pre Markízu nakrúcame komediálny krimiseriál, z toho sa teraz najviac teším. Ten mi zaberie čas na nasledujúce mesiace.

Pozrite si videorecept, ktorý Evita nakrútila v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist