Dobré nápady:
6 šikovných tipov, ako zužitkovať nezjedené žemle, ktoré vám zostali po grilovačke

Jana Klimanová, 26. júna 2023     5 minút čítania

Kúpili ste pre istotu viac hamburgerových žemlí a teraz neviete, čo s nimi? Máme pre vás zaujímavé nápady, ako ich zrecyklovať.

1. Domáca strúhanka



Foto: Shutterstock

Zo zvyšných žemlí si môžete vyrobiť strúhanku, tá sa v kuchyni hodí vždy. Žemle pokrájajte na kocky, rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte schnúť tri až štyri dni. Ak potrebujete strúhanku hneď, sušte ich v rúre rozohriatej na 150 °C približne desať minút.

Usušené kúsky žemle môžete podrviť v uzatvorenom igelitovom vrecku valčekom na cesto alebo zomlieť v mixéri. Takto vyrobenú strúhanku skladujte v uzatvárateľnom plastovom vrecku v mrazničke.




ANKETA: Vždy na grilovačku kúpite viac pečiva, než nakoniec zjete?

47,6%



52,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist