Foto: Pravda - Ivan Majerský
Rascová polievka s vajcom bola voňavá a chutná. „Zelené fl íčky“ ste mohli pojedať nasladko i naslano. Nuž a „houí chuapci“ s tvarohom boli rovnako originálni. Hlavným jedlom bolo však varené kurča s paradajkovou omáčkou. Na bielej zápražke si pripravíte omáčku z pasírovaných i lúpaných talianskych paradajok. Tie sú najlepšie. Do kastróla pridajte pár klinčekov i pár bobuliek nového korenia. Omáčku dochuťte cukrom. Kurča uvarte domäkka v osolenej vode s kúskami koreňovej zeleniny. Potom ho naporciujte a podávajte s rajčiakovou omáčkou. Ako prílohu odporúčam varené nové zemiačky.
Iste to bude všetkým náramne chutiť. Malým i veľkým. A možno aj tým, ktorí milujú oslavy s misami nezdravého a tučného mäsa...
SUPER p. Malík.