Prvé zmienky o hriešne dobrých cupcakes sú z roku 1976, kedy ich začala v USA piecť kuchárka menom Amelie Simmsová. Dnes už si to dokážeme len ťažko predstaviť, ale v tej dobe bol recept na cupcakes vskutku revolučný! Prečo? Pretože ich príprava ušetrila gazdinkám naozaj veľké množstvo času, ktorého samozrejme žiadna žena nemala nikdy nazvyš.
Do doby, než Amelie upiekla prvý voňavý cupcake, vážili gazdinky všetky ingrediencie s presnosťou lekárnikov. Vážili a odmeriavali ich tak poctivo, ako keby na každom zrnku cukru mala stáť česť ich kuchárskeho umu.
Postupne sa cupcakes rozšírili i do domácností a to pod nie práve poetickým názvom „1234 koláčiky“. Ich recept sa totiž skladal z 1 hrnčeka masla, 2 hrnčekov cukru, 3 hrnčekov múky a 4 vajec.
S príchodom 21. storočia už cupcakes v ponuke amerických kaviarní a cukrární zdomácneli a ich chuť začali objavovať ľudia po celom svete. Z jednoduchého a rýchleho dezertu sa vzápätí stal populárny kulinársky trend. Pekárne sa predháňajú v originálnych a nevšedných receptoch i zdobení. Zatiaľ čo čokoládová a vanilková príchuť zostávajú dlhodobo obľúbené, nové príchute, ako sú malinové pyšteky, limeta či espresso, dobývajú svet.
Čo je ale na cupcakes najlepšie, je skutočnosť, že ich zvládnete pripraviť jednoducho a rýchlo doma úplne sama! Sledujte web www.peceniejeradost.sk, ktorý vám bude po celý tento rok prinášať voňavú inšpiráciu v podobe receptov a tipov, ako s Herou vyladiť váš cupcake do ozajstného gastronomického zážitku. Uvidíte, že si ich v momente zamilujete aj vy! Prajeme vám dobrú chuť.
Diskusia k článku