Chuť pravej vanilky

redakcia, 18. novembra 2011     2 minúty čítania

Vanilka je po šafrane druhým najdrahším korením sveta.

Je to vďaka náročnej práci, ktorá musí byť pri jej spracovávaní vynakladaná. Celý proces, od pestovania, obrábania, opeľovania a zbierania vanilky, totiž prebieha len ručne bez použitia akýchkoľvek strojov.

Najcennejšou súčasťou vanilkového struku je dreň, ktorá sa nachádza vo vnútri. Tá je tvorená maličkými tmavými zrniečkami, ktoré sa využívajú ako prísada do sladkých jedál. Podľa týchto čiernych zrniečok rozoznáte, ktorý produkt (napríklad puding, zmrzlina, či zákusok) obsahuje pravý vanilkový struk a ktorý má len „náhradu“ v podobe vanilkovej esencie.

Typické tmavé zrniečka pravej vanilky nájdete aj v novinke – prémiovom pudingu Bourbon Vanilka značky Dolcela od spoločnosti PODRAVKA INTERNATIONAL. Pripravte si puding a ponorte sa do sladkého sveta fantázie! Nechajte sa viesť a inšpirovať opojnou vanilkovou vôňou a neodolateľnou chuťou lahodného krémového pudingu. Zastavte sa na chvíľu a vychutnajte si pudingový zážitok. S každým sústom sa prenesiete do ďalekých exotických krajín, kde sa rodia pravé vanilkové struky. Vanilkový sen môžete snívať aj pri varení – puding sa dá použiť aj pri príprave chutných zákuskov. Ich recepty nájdete na www.podravka.sk.




Diskusia k článku







 



TOPlist