Foto: Shutterstock
1. Bravčové
Na mletie je vhodné pliecko, ktoré má ideálny pomer tuku a chudého mäsa, obsahuje vysoké množstvo kolagénu, preto zostáva šťavnaté, navyše patrí k cenovo prijateľným kúskom. Obľúbený je aj bôčik, ktorý dodá viac tuku, a preto sa odporúča miešať ho s hovädzím. Vyskúšajte aj krk, kombinujte ho s bôčikom alebo s teľacím plieckom.2. Hovädzie
Vyskúšajte pomlieť hruď, ktorá má intenzívnu chuť a je cenovo dostupná. Objavte zabudnutý kúsok – hovädzí pupok, ktorý je výborný na mletie, je vhodné zmiešať ho aj s bravčovým krkom či bôčikom.3. Jahňacie
Jahňacie mäso je delikatesa, určite ho ochutnajte. Odporúčame jahňací krk, ktorý vás prekvapí priaznivou cenou a vynikajúcou chuťou, ktorú podporí cesnak, ale aj štipka orientálneho korenia. Hodí sa aj jahňacie pliecko, ktoré obsahuje vysoké množstvo kolagénu, preto je veľmi chutné a šťavnaté.4. Teľacie
Namiesto klasického hovädzieho si doprajte aj mleté teľacie, najlepšie pliecko alebo hruď. Zoženiete ich za rozumnú cenu a pripravíte z nich napríklad luxusné guľôčky, ktoré stačí dochutiť estragónom (palina dračia) a citrónovou kôrou. Alebo do nich ako správni labužníci pridajte na masle opečenú slaninku, prosciutto a cibuľu.Foto: Shutterstock
5. Pred očami
Všetci mäsiari odporúčajú najskôr kúsky mäsa kúpiť a až potom ich pomlieť, pretože len tak presne vieme, čo skutočne na prípravu svojich jedál použijeme. Každé dobré mäsiarstvo ponúka túto službu a aj mnohé domáce kuchynské spotrebiče majú špeciálne nadstavce na mletie. Na kocky nakrájané mäso môžete spracovať aj v sekáčiku na potraviny.Foto: Shutterstock
Ako som mal hlasovať?