Lístkové cesto


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú lístkové cesto:

«1 2 ...22 »
Pizzové slimáčiky - chuťovka Pizzové slimáčiky - chuťovka Vaše

Túto chuťovku robieva hádam každá z Nás, len ingrediencie sú rôzne podľa chuti. Ja ju robievam podľa svojej :) ochutnajte

Plnené paštétky (fotorecept) Plnené paštétky (fotorecept) Vaše

Možno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo kľudne z obchodu kúpeným syrom alebo penou v črievku(syr s modrou plesňou,šunková pena apod.)Keďže cesto je neutrálnej chuti,dokážem si predstaviť aj sladkú plnku zdobenú ovocím...Na Silvestra ako stvorené.

Karamelový krémeš (fotorecept) Karamelový krémeš (fotorecept) Vaše

...jednoducho karamel milujeme... preto krémeš v karamelovom prevedení :)

Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) Vaše

Tarte á la tomate. Tento elegantný, tradičný rajčinový koláč má jemnú, veľmi chutnú náplň. Jej príprava chvíľu trvá, nie je však nijak obtiažna a určite stojí za námahu. Používa sa cesto pate brisée, ktoré vo Francúzsku dostať kúpiť hotové. Dá sa pripraviť aj doma. Mám naň aj recept, ale neriskovala som. Kúpila som lístkové cesto a zamerala som sa na náplň.

Lístkové pagáče (fotorecept) Lístkové pagáče (fotorecept) Vaše

Skúsila som si troška uľahčiť tú "mravenčiu prácu" a podarilo sa .

Pastelao de nata Pastelao de nata Vaše

Pastéis de nata sa pôvodne piekli v kláštore svätého Hieronyma v Beléme pri Lisabone. Po jeho zrušení cukrár predal recept na ich prípravu podnikateľovi, ktorého rodina dodnes vlastní patent na recept i názov tejto sladkej dobroty. Iba pastely, ktoré sa pečú v ich cukrárni v Beléme sa môžu nazývať Pastéis de Belém. V portugalských kaviarňach a cukrárňach ich preto dostať pod názvom Pastéis de nata, teda smotanové pastely. Dájú sa robiť aj na spôsob veľkeho pastelu, čo je časovo menej náročné.

«1 2 ...22 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

SÚŤAŽ: Láska na karí + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist