Lístkové cesto


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú lístkové cesto:

«1 2 ...22 »
Plnené paštétky (fotorecept) Plnené paštétky (fotorecept) Vaše

Možno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo kľudne z obchodu kúpeným syrom alebo penou v črievku(syr s modrou plesňou,šunková pena apod.)Keďže cesto je neutrálnej chuti,dokážem si predstaviť aj sladkú plnku zdobenú ovocím...Na Silvestra ako stvorené.

Karamelový krémeš (fotorecept) Karamelový krémeš (fotorecept) Vaše

...jednoducho karamel milujeme... preto krémeš v karamelovom prevedení :)

Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) Vaše

Tarte á la tomate. Tento elegantný, tradičný rajčinový koláč má jemnú, veľmi chutnú náplň. Jej príprava chvíľu trvá, nie je však nijak obtiažna a určite stojí za námahu. Používa sa cesto pate brisée, ktoré vo Francúzsku dostať kúpiť hotové. Dá sa pripraviť aj doma. Mám naň aj recept, ale neriskovala som. Kúpila som lístkové cesto a zamerala som sa na náplň.

Lístkové pagáče (fotorecept) Lístkové pagáče (fotorecept) Vaše

Skúsila som si troška uľahčiť tú "mravenčiu prácu" a podarilo sa .

Pastelao de nata Pastelao de nata Vaše

Pastéis de nata sa pôvodne piekli v kláštore svätého Hieronyma v Beléme pri Lisabone. Po jeho zrušení cukrár predal recept na ich prípravu podnikateľovi, ktorého rodina dodnes vlastní patent na recept i názov tejto sladkej dobroty. Iba pastely, ktoré sa pečú v ich cukrárni v Beléme sa môžu nazývať Pastéis de Belém. V portugalských kaviarňach a cukrárňach ich preto dostať pod názvom Pastéis de nata, teda smotanové pastely. Dájú sa robiť aj na spôsob veľkeho pastelu, čo je časovo menej náročné.

«1 2 ...22 »


Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
2122232425 26 27
28 29 30

TOP recepty
Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist