Lístkové cesto


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú lístkové cesto:

«1 2 ...22 »
Plnené paštétky (fotorecept) Plnené paštétky (fotorecept) Vaše

Možno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo kľudne z obchodu kúpeným syrom alebo penou v črievku(syr s modrou plesňou,šunková pena apod.)Keďže cesto je neutrálnej chuti,dokážem si predstaviť aj sladkú plnku zdobenú ovocím...Na Silvestra ako stvorené.

Karamelový krémeš (fotorecept) Karamelový krémeš (fotorecept) Vaše

...jednoducho karamel milujeme... preto krémeš v karamelovom prevedení :)

Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) Rajčinový koláč z Provensálska (fotorecept) Vaše

Tarte á la tomate. Tento elegantný, tradičný rajčinový koláč má jemnú, veľmi chutnú náplň. Jej príprava chvíľu trvá, nie je však nijak obtiažna a určite stojí za námahu. Používa sa cesto pate brisée, ktoré vo Francúzsku dostať kúpiť hotové. Dá sa pripraviť aj doma. Mám naň aj recept, ale neriskovala som. Kúpila som lístkové cesto a zamerala som sa na náplň.

Lístkové pagáče (fotorecept) Lístkové pagáče (fotorecept) Vaše

Skúsila som si troška uľahčiť tú "mravenčiu prácu" a podarilo sa .

Pastelao de nata Pastelao de nata Vaše

Pastéis de nata sa pôvodne piekli v kláštore svätého Hieronyma v Beléme pri Lisabone. Po jeho zrušení cukrár predal recept na ich prípravu podnikateľovi, ktorého rodina dodnes vlastní patent na recept i názov tejto sladkej dobroty. Iba pastely, ktoré sa pečú v ich cukrárni v Beléme sa môžu nazývať Pastéis de Belém. V portugalských kaviarňach a cukrárňach ich preto dostať pod názvom Pastéis de nata, teda smotanové pastely. Dájú sa robiť aj na spôsob veľkeho pastelu, čo je časovo menej náročné.

«1 2 ...22 »


Aktuálne súťaže

Letná súťaž s Herou
Poznáte recept, ako si osladiť leto dobrým koláčom, zákuskom či inou maškrtou? Podeľte sa s ostatnými o svoje recepty a zapojte sa do súťaže o zaujímavé ceny.

Zdravé a jednoduché pečenie s vínnym kameňom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Vínny kameň je prirodzenou súčasťou vína. Vyzráža sa, keď je víno skladované pri nízkych teplotách alebo počas prudkej zmeny teploty. Zatiaľ čo vo víne sú kryštáliky vínneho kameňa malou chybičkou krásy, v  Kypriacom prášku s vínnym kameňom od Dr.Oetker jeho vlastnosti oceníte.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
212223 24 25 26 27
28 29 30 31

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist