Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 12. februára 2024
Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept)
Foto: gordonko

Videorecept som videl na facebooku, vyskúšal som ho a je naozaj dobrý. Robil som hneď 2 štrúdle a aj tak pridávam suroviny.

20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 bal. (rolované)
1 bal.
6 - 8 ks
z 1 citróna
1 - 2 bal.
1 l
3 bal.
4 PL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme hustý puding, ja som dal 2 vanilkové a 1 malinový. Do hrnca dáme zohriať mlieko, z ktorého sme si trochu odobrali do misky, kde rozmiešame pudingové prášky. Do mlieka v hrnci pridáme cukor a prilejeme misku s rozmiešaným pudingovým práškom. Varíme a miešame do zhustnutia a potom dáme puding vychladiť.

    Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme jablká, ja som ich nastrúhal na hrubšom strúhadle (vo videu, ktoré som videl, ich naplátkoval v robote). Do jabĺk som vytlačil šťavu z citróna, prisypal škoricový cukor a premiešal.

    Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zapol som rúru na 200 °C. Rozbalil som lístkové cesto a stredom som poukladal piškóty - 3 vedľa seba. Na ne som potom navrstvil postrúhané jablká - nevymačkával som ich, lebo piškóty šťavu vypijú. Na jablka išiel vychladnutý hustý puding. Boky lístkového cesta som narezal a striedavo som tie pásiky prekladal cez náplň. Pri krájaní som prišiel na to, že tie pásiky treba robiť tak veľké ako chcete mať štrúdľu pokrájanú - v tom zareze sa to bude lepšie krájať a neláme sa cesto.

    Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zbalenú štrúdľu som si aj s papierom na pečenie preložil na plech a tak isto som pokračoval aj s druhou. Nožnicami som obstrihal prečnievajúci papier a štrúdle som ponatieral roztopeným maslom a dal do rúry a piekol som ich 40 minút.

    Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové posypeme práškovým cukrom... DOBRÚ CHUŤ

    Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dasabe
Presne takto uz roky robievam kolac na plech. 1 listkove cesto na plech cele, na to piskoty, jablka, na to puding a navrch listkove cesto. Porcie si po upeceni nakrajate ake len chcete.
terinka55
Poznám a môžem potvrdiť, že veľmi chutný a jednoduchý koláčik👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia