Vanilkový koláč
Vanilkový koláč

Tart z lístkového cesta s vanilkovým krémom a černicami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 25. augusta 2023
Tart z lístkového cesta s vanilkovým krémom a černicami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. (chladené)
Krém:
200 g
300 g
2 bal.
1 bal.
2 PL
Navrch:
100 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
2 PL lúpané, nesolené
 ()




Postup

  1. 1

    Z rozvaľkaného lístkového cesta vykrojíme kruh. Preložíme ho na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky, ktoré stočíme do špirály a nimi oblepíme okraje kruhu.

  2. 2

    Krém vymiešame z ricotty, jogurtu, vanilkového a práškového cukru a pudingového prášku.

  3. 3

    Krém rovnomerne rozdelíme na pripravené lístkové cesto. Na krém rozdelíme černice. Okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom.

  4. 4

    Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.

  5. 5

    Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho posypeme nasekanými pistáciami a práškovým cukrom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia