Cesnak

Nutričné energetické hodnoty - Cesnak (100g)

Energia
460
KJ
Kalórie
109.94
kcal5.5%
Sacharidy
33.1
g14.39%
Cukor
1
g1.11%
Vláknina
2.1
g8.75%
Tuky
0.5
g0.71%
Mastné
0.09
g0.45%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny cesnak.

Cesnak je liečivá zelenina, obsahuje vitamíny A, B1, B2 a C, má antibakteriálne účinky, znižuje krvný tlak, podporuje chuť do jedla a vo všeobecnosti pomáha pri žalúdočných problémoch. Cesnaku sa darí znižovať hodnotu cholesterolu a cukru v krvi človeka.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú cesnak:

«1 2 ...515 »
Kurací perkelt s jadrovníkmi (fotorecept) Kurací perkelt s jadrovníkmi (fotorecept) Vaše

Myslím si, nič nové pod Slnkom. Rcp_ov na perkelty, paprikáše, či guláše je na Vareške nadostač a Slovač je vynaliezavá, bude ich ešte viac. Dostal som nové Romeo korenie „Od Antonína“ (www.koreni.cz) a v odporúčaní som sa dočítal, že vhodné pre mäsá pečené, na ražni, na údeniny, do ryže, vaječných pokrmov, leča, mäsových vývarov, aj na cestoviny. Kuracina nie je problém, jadrovníky z paprík ľutujem vyhodiť a perkelt „šmakuje aj každý 2. deň“! Navaril som ho, pretože dnešný, je práve ten druhý!

Hubovo-slaninové košíčky Hubovo-slaninové košíčky

Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, pridáme cibuľku a nakrájané lesné huby – restujeme, kým sa neodparí voda. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, korenie, čerstvo nasekané bylinky a necháme vychladnúť.

Ryža s koriandrom, príloha s novou chuťou (fotorecept) Ryža s koriandrom, príloha s novou chuťou (fotorecept) Vaše

Trvalo mi trošku dlhšie, než som si navykol na chuť a vôňu koriandra. V kuchyni ho najčastejšie používam v kombinácii s fazuľou, zeleninovými polievkami, ale aj s mäsom. Dočítal som sa, že obsahuje minerály (vápnik, draslík, horčík, mangán a železo) a veľa vitamínu K a A. Je schopný odstraňovať ortuť, ktorá zo všetkých ťažkých kovov (okrem rádioaktívnych) predstavuje pre naše telo najväčšie nebezpečenstvo. Takto som ho použil na netradičnú prípravu ryže a veľmi sme sa čudovali, ako nám chutila!

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) Vaše

Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

Cuketové krekry (fotorecept) Cuketové krekry (fotorecept) Vaše

Aj keď v záhrade ešte nie je cuketová sezóna, neodolala som a kúpila som si ju v obchode. Okrem iného, som sa rozhodla z nej pripraviť tieto chrumkavé cuketové krekry.

Takmer surové očarujúce cuketové špagety Takmer surové očarujúce cuketové špagety Vaše

Veľmi rýchla a zdravá večera, ktorá Vás neoberie o posledné zvyšky energie po príchode z práce... Nie je to RAW ale pomaly to naberá taký smer.

Kuracie prsia na sladko-kyslo s ananásom (fotorecept) Kuracie prsia na sladko-kyslo s ananásom (fotorecept) Vaše

Kuracie prsia na sladko-kyslo máme radi, skúšam ich znova a znova, dnes mi boli išpiráciou tieto recepty: http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-la-c-fotorecept/56058-recept.html http://varecha.pravda.sk/recepty/pomarancove-kura/58419-recept.html http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-sladkokysle-sweet-sour/7061-recept.html

Šošovicová kaša (fotorecept) Šošovicová kaša (fotorecept) Vaše

Ako pripraviť chutný obed za 30 minút. Nájdeme, čo máme doma, nie je totiž času ešte zabehnúť do obchodu. Červená šošovica, zemiaky, špekáčky.

Ratatouille quiche Ratatouille quiche

Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu. Najmä slovenské úspešné zlaté a červené moky si to zaslúžia.

Morčacie na hríboch (fotorecept) Morčacie na hríboch (fotorecept) Vaše

Dnes bola aj u nás knedľa po dlhom čase. Mäso s fajnovou šťavou sa k nej výborne hodilo.

Zeleninovo-fazuľová polievka Zeleninovo-fazuľová polievka Vaše

Jednoduchá a rýchla zeleninová polievka, ktorá patrí medzi manželove najobľúbenejšie. Dôležité je však dopriať jej chilli.

Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan) Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan) Vaše

Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super chute, tak snáď sa ním inšpirujete aj vy :)

Špenátová roláda s plnkou zo stečeného jogurtu (fotorecept) Špenátová roláda s plnkou zo stečeného jogurtu (fotorecept) Vaše

Máme dosť špenátu, tak som urobila roládu.

Okonomiyaki (fotorecept) Okonomiyaki (fotorecept) Vaše

Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená až na povrchu omáčkami. Dělala jsem bez masa, ale skvělá je i se slaninou.

Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli (fotorecept) Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli (fotorecept) Vaše

Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)

Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom Vaše

Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre našu rodinu, už sa teším na leto ako si navaríme plnenú papriku, kapustu, kel, zemiaky. Dnes ma inšpirovala balkánska kuchyňa a ich čevapčiči, kde ho pripravujú z jahňaciny alebo baranieho mäsa. My si pochutnáme na čevapčiči z hovädzieho a bravčového mäsa.

Recept bez obrázku Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom Vaše

Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite bude chutiť aj vám.

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi Vaše

Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v čunovskom jazere, takže kvalita ryby bola zaručená.

Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku Vaše

Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som ešte len chodila s mojím -už- manželom, čakával ma pred školou a potom sme sa chodievali najesť do jedného podniku, kde som si stále dala morčacie prsia v cestíčku s opekanými zemiačkami a diabolskou omáčkou (nejaká tatárka+kečup+chilli). Rezne v cestíčku nerobievam, skúsila som raz, ale cesto bolo mäkké, no mne nechutilo. Toto je naozaj chrumkavé, mňam.

«1 2 ...515 »


Magazín

Dubovské či budmerické?
Už tento víkend obujú tisícky enofilov vínne topánky. Od Bratislavy po Smolenice bude tradične otvorených viac ako stopäťdesiat pivníc.

Biela, čierna, či červená: Reďkovka dodá jedlu farbu i vitamíny
Reďkovky už nie sú výsadou len jarných receptov. Táto rýchlorastúca chrumkavá zelenina svojou výraznou chuťou pozdvihne každé jedlo. A vedeli ste, že sa dá využiť aj jej vňať?

Varecha 21/2016: Bryndzový špeciál
Časopis Varecha v piatok 27. mája v denníku Pravda.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526 27 28
29 30 31

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

Súťaž na máj o najlepší recept
Súťažíme aj v máji! Pridaj na Varecha.sk svoj recept a budeš automaticky zaradení do našej súťaže o najlepší recept mesiaca a môžete vyhrať pekné ceny.

Najlepšie nápady mesiaca apríl 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca apríl 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

FOTOSÚŤAŽ o najkrajšiu tortu
Máš vo svojom fotoarchíve fotky svojich tortových výtvorov? Neváhaj, pridaj ich na našu stránku Najkrajšie torty a hraj o vstupenky na celoslovenskú cukrársku výstavu TORTY & svet pečenia.

SÚŤAŽ: Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse
Naša súťaž Varíme s Varechou o najobľúbenejšie recepty pokračuje aj v máji.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 21/2016: Bryndzový špeciál Bryndzový špeciál
Časopis Varecha v piatok 27. mája v denníku Pravda.


TOPlist