Hrášková polievka
Hrášková polievka

Vegánsky hráškový krém

Radka Véghová
Instagram: radk.a, 13. marca 2024
Vegánsky hráškový krém
Foto: SKPR STRATEGIES
12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 bal. (mrazený)
3 ks menšie
3 ks stredne veľká
3 strúčiky
3 kocky
400 ml (31%)
 (alebo vegánska alternatíva masla)
2 l




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme na vegan alternatíve masla alebo olivovom oleji spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom.

  2. 2

    Po chvíľke pridáme očistené, na malé kúsky nakrájané jablko a zalejeme zeleninovým vývarom.

  3. 3

    Pridáme mrazený hrášok a varíme do zmäknutia.

  4. 4

    Potom vymixujeme ponorným mixérom na hladký krém, do ktorého pridáme pomaly vegan krém na varenie a prevaríme.

  5. 5

    Nakoniec ochutíme korením a soľou, pridáme pár kvapiek šťavy z citróna a hotový hráškový krém môžeme podávať. Ideálne s vegánskou fetou, s krutónmi, s mandľovými lupienkami a s mätou.

Diskusia k receptu