/ 3. stránka receptov

  • Tvarohové koblížky (fotorecept)

    Tvarohové koblížky (fotorecept)

    Tak opět něco nezdravého a smaženého. Já prostě zdravě neumím. Vlastně někdy ano ale zase nám to tak moc nechutná, ale tyhle koblížky chutnají náramně. Jednou na přechodu v Harrachově kde jsme se ženou vařili,...

  • Makovo-jablkový závin (fotorecept)

    Makovo-jablkový závin (fotorecept)

    U nás ten najlepší závin.

  • Pirohy plnené dubákovým ragú (fotorecept)

    Pirohy plnené dubákovým ragú (fotorecept)

    Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, šalotku, cesnak,...

  • Buchty plnené slivkovým lekvárom

    Buchty plnené slivkovým lekvárom

    Na dnešný obed padli vhod tieto buchty.

  • Grilovaná cukina v bylinkovém, citronovo-česnekovém másle (fotorecept)
  • Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi

    Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi

    Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v čunovskom jazere, takže kvalita ryby bola zaručená.

  • Blesková štrúdľa (fotorecept)

    Blesková štrúdľa (fotorecept)

    Úžasný recept na lístkové cesto z môjho rodinného receptára. Štrúdľa sa po upečení vyrovná ručne ťahanej. Výhoda je že cesto vôbec nemusí odpočívať, hneď sa s ním pracuje. Cesto má široké použitie, viac tipov...

  • Laskonky (fotorecept)

    Laskonky (fotorecept)

    Pre potešenie a mojím blízkym. Recept nie je náročný zvládne aj začiatočnik, len dlhšie sušenie .

  • Pečené kačacie prsia na kukurici (fotorecept)

    Pečené kačacie prsia na kukurici (fotorecept)

    Dnešný tak trošku oddychový a rýchly obedík...

  • Makový a orechový závin

    Makový a orechový závin

    Tradičné koláče našich starých materí.

  • Bryndzové halušky

    Bryndzové halušky

    Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je zdravá a dobrá domáca slaninka, tiež raz za čas nezaškodí. Spomínam na detstvo, každú sobotu sme mali na...

  • Pohánkovo-ovsené karbonátky

    Pohánkovo-ovsené karbonátky

    Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili. Svetlá pohánka nemá tú takú typickú pohánkovu "pachuť" ani vôňu, netreba ju ani vopred variť.

  • Pečeňové halušky (fotorecept)

    Pečeňové halušky (fotorecept)

    V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) Rozmýšľala som, že si z nej dám do mrazničky na halušky. No načo si budem robiť zbytočnú prácu s umývaním...

  • Kuracia pečeň (fotorecept)

    Kuracia pečeň (fotorecept)

    Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom cesnaku. Mali sme z predošlého dňa kmínovú polievku. Takže dnešný obed bol bleskovo na stole. Zo 100 g pečene...

  • Trnkový likér (fotorecept)

    Trnkový likér (fotorecept)

    Ked mi známy dal tento recept, myslela som, že likér z trniek bude trpký, no opak je pravdou. Je to vyborný voňavý a veľmi chutný likér, ktorý má chuť višní. Odporúčam na vyskúšanie...

  • Krúpy na májovo

    Krúpy na májovo

    Alebo, ak chcete, na prvý spôsob podľa susednej vlajky.

  • Makovník zo zemiakového cesta (fotorecept)

    Makovník zo zemiakového cesta (fotorecept)

    Ja mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa od obeda. Tento makovník je veľmi chutný a taktiež jemný. Vyskušajte.

  • Žemláky (fotorecept)

    Žemláky (fotorecept)

    Já vím, že knedlíků je tu nepřeberné množství, ale sliby se mají plnit nejen o Vánocích a já osobně si myslím, že i když jen jeden člověk Vás o něco požádá, že pokud je to...

  • Babičkin broskyňový koláč

    Babičkin broskyňový koláč

    Tento recept mám od svojej maminky, robievala ho ako základ na všetky kysnuté koláče. Nedá mi nepodeliť sa oň.

  • Hovädzí perkelt k mladej fazuľke (fotorecept)

    Hovädzí perkelt k mladej fazuľke (fotorecept)

    Ďaleko neodchádzajte, k prívarku z mladých fazuľkových luskov patrí aj perkelt. Tak nech máte menu rukou spoločnou „pokope, či pohromade“, jedno i druhé. Perkelt ako príloha, či hlavné jedlo je na Slovensku obľúbený....

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist