Kokosové ježe
Kokosové ježe

Mamkine kokosové ježe fotorecept

kucharecka33 - fotkakucharecka33, 4. apríla 2024

Tieto rezy boli v mojom detstve súčasťou Vianoc. Mama ich musela vždy schovať, inak by sa Štedrého večera nedožili :) Príprava je v Zobraziť celý popisTieto rezy boli v mojom detstve súčasťou Vianoc. Mama ich musela vždy schovať, inak by sa Štedrého večera nedožili :) Príprava je v podstate jednoduchá, len to chce trocha času a trpezlivosti.

48
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
1 ks
2 PL
1 PL
300 g
1 bal.
Poleva:
180 g
50 g
8 PL
180 g (alebo Hera, Cera)
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešam vajce s cukrom, pridávam postupne med, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejem na vymastený a hrubou múkou posypaný plech. Pečiem na 180 °C cca 20 minút (plech má cca 30x27 cm).

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotový korpus nechám vychladnúť a nakrájam na obdĺžniky (cca 3x5 cm).

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravím si polevu. Mlieko, kakao, cukor a maslo dám do malého hrnca alebo misky a tú vložím do väčšieho hrnca s vodou, ktorú privediem do varu. Takto zmes zahrievam až kým sa maslo neroztopí, miešam, aby sa vytvorila hladká poleva. Polevu treba udržiavať nad teplým kúpeľom po celý čas. Ak by hustla, treba pridať trochu mlieka.

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý kúsok nakrájaného korpusu namočím celý do polevy...

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a opatrne obalím v kokose.

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo. Najlepšie chutia keď pár hodín postoja v chlade. Ideálne na druhý deň. Dobrú chuť!

    Mamkine kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sobon
Tieto su velmi dobre, len najlepsie su ked postoja aj tri dni, predsa to medove cesto je tuhsie, skusala som aj nadychane cesto s naslahanych bielkov, ale nie je to ono, aj mrkvove… ale s tym medom je to presne ako ked som bola mala a mamina ich robila na Vianoce🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia