Linecký koláč
Linecký koláč

Linzert fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 5. apríla 2024
Linzert (fotorecept)
Foto: tejaja

Slovíčko linzert nám v detstve vždy vyčarovalo úsmev na tvári. Znamenalo pečenie výborného koláča s príjemne nakyslou chuťou ríbezľového lekváru. A tento koláč Zobraziť celý popisSlovíčko linzert nám v detstve vždy vyčarovalo úsmev na tvári. Znamenalo pečenie výborného koláča s príjemne nakyslou chuťou ríbezľového lekváru. A tento koláč sme neopustili ani v dospelosti a pečú ho aj naše deti. Ak máte domáci ríbezľový lekvár, vyskúšajte.

1 plech (cca 32x40 c
porcia
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
250 g
220 g
1 bal.
2 ks
3-5 PL
3 PL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Múku, prášok do pečiva, cukor a nakrájaný tuk na pečenie rukami rozmrvíme a zmiešame na doske.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V strede urobíme jamku, vyklepneme do nej vajcia a pridáme mlieko. Spracujeme na cesto. Mlieka pridáme najprv len 3 lyžice, ak je cesto príliš tuhé a zle sa miesi, pridáme zvyšné 2 lyžice mlieka.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jednej zapracujeme kakao.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Svetlé cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme ríbezľovým lekvárom.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyvaľkáme kakaové cesto a uložíme ho navrch.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom koláč vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

  8. 8

    Koláč polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.

    Linzert (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia