Jahodový cheesecake
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 7. apríla 2024

Milujete jahody? Ak áno, upečte si skvelý svieži jahodový cheesecake.

16
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Sušienkový korpus:
200 g
80 g
Plnka:
770 g
250 g
180 ml
3 ks
1 bal.
2 bal.
100 g
Okrem toho:
500 g
1 bal.
4 PL




Postup

  1. 1

    Jahody umyjeme, pokrájame a dáme variť s 50 ml vody. Povaríme cca 5 minút a tyčovým mixérom rozmixujeme. Pyré rozdelíme na dve polovice. Jednu použijeme do krému a druhú polovicu do želé. Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zmes pozatláčame pohárom na dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Jahodový tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do jednej polovice primiešame časť rozvarených rozmixovaných jahôd. Na predpečený korpus najskôr nalejeme plnku bez jahodového pyré a na to nalejeme druhú časť s jahodovým pyré. Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 50-60 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie, cheesecake je hotový. Vyberieme z rúry a necháme na linke úplne vychladnúť.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želé: Druhú časť jahodového pyré nalejeme do odmerky a dolejeme vodou tak, aby sme mali 500 ml jahodovej tekutiny. Práškovú želatínu zmiešame s cukrom, vsypeme do jahodovej tekutiny a dáme variť. Varíme 1 minútu podľa návodu na obale želatíny. Potom želé vylejeme na vychladený cheesecake.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cheesecake odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Cheesecake ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia