Pomarančový zákusok
Pomarančový zákusok

Sunquickové rezy s bielou čokoládou

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 3. apríla 2024

Sunquickové rezy bez cukrovej polevy, ale s bielou čokoládou.

60
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Piškótové cesto (2x to isté):
4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
5 PL
1/2 bal.
Krém:
6 ks
200 g
400 g
Sirup na poliatie:
150 ml
350 ml
Čokoládová poleva:
200 g
70 g




Postup

  1. 1

    Piškótové cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a upečieme plát. Postup zopakujeme a upečieme takto aj druhý plát.

  2. 2

    Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém.

  3. 3

    Skladanie: Prvý upečený a vychladnutý plát natrieme polovicou krému. Na krém položíme druhý plát, ktorý polejeme sirupom. Sirup pripravíme zmiešaním Sunqicku s vodou. Navrstvíme druhú polovicu krému. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Poleva: Bielu čokoládu s Cerou roztopíme nad parou. Schladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, zákusok pokrájame horúcim nožom na rezy.

Diskusia k receptu

pivonka
Katka, že si majsterka na pečenie, to je bez debaty, ale ako to tak krásne pokrájaš? Aj ja krájam teplými nožmi, ale výsledok ... škoda reči. Krásne foto.
sobon
Na velku noc som ich robila, je to velmi dobry kolacik, ale v tvojom je menej cukru, a mas ho naadherne nakrajany, to moj bola cista katastrofa😂 kazdy iny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia