Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance

Rýchle banánové lievance bez lepku

novalim - fotkanovalim, 31. marca 2024. Komerčný recept.
Rýchle banánové lievance bez lepku
Foto: novalim

Ponáhľate sa, ale dali by ste si na raňajky niečo dobré, zdravé a výživné? Ste na správnom mieste. Presne taký recept Vám dnes Zobraziť celý popisPonáhľate sa, ale dali by ste si na raňajky niečo dobré, zdravé a výživné? Ste na správnom mieste. Presne taký recept Vám dnes prinášame. Super rýchle banánové lievance bez lepku, bez mlieka a bez cukru, plné proteínov a energie. Preliate nesladenou čučoriedkovou omáčkou a mandľovým maslom sú neodolateľné. Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks zrelšie
2 ks
2 PL
2 PL mleté
Na opekanie:
Na omáčku:
250 g (čerstvé alebo mrazené)
Na poliatie:
 (alebo iné orechové)
Na ozdobu:
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Ošúpané a na kúsky nalámané banány v miske rozpučíme. Pridáme celé vajcia a metličkou prešľaháme. Vsypeme mleté mandle a ryžovú múku a všetko vymiešame na hladké tekuté cesto.

  2. 2

    Lievancovú panvicu potrieme kokosovým olejom a necháme rozpáliť na vyššiu teplotu. Postupne nanášame cesto do jamiek a na slabej teplote pomaly opekáme z oboch strán do zlatista.

  3. 3

    Na omáčku vložíme čučoriedky do hrnca a podlejeme trochou vody. Privedieme do varu, stiahneme na nízku teplotu a za občasného miešania varíme do úplného zmäknutia. Ak sa nám zdá omáčka kyslá, môžeme čučoriedky variť s trochou trstinového cukru.

  4. 4

    Hotové lievance polejeme orechovým maslom a čučoriedkovou omáčkou. Ozdobíme malinami a lístkami mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia