Orechový zákusok
Orechový zákusok

Orechovo-mandľové kocky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 2. apríla 2024

Výborné orechové kocky s mandľovým krémom a piškótami.

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto (2x to isté):
4 ks
4 PL
4 PL
4 PL mleté
4 PL
4 PL
1/2 bal.
Krém:
1 l
4 bal.
200 g
300 g
50 ml (mandľový likér)
Okrem toho:
 okrúhle
300 ml silná (nápoj)
50 ml
 domáci (čučoriedkový)
 (na dekoráciu)




Postup

  1. 1

    Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.

  2. 2

    Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.

  3. 3

    Uvaríme silnú kávu, keď vychladne prilejeme ku káve Amaretto.

  4. 4

    Skladanie rezu: Prvý upečený plát potrieme džemom na džem natrieme jednu tretinu krému. Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s Amaretom. Na piškóty natrieme druhú tretinu krému. Druhý plát potrieme džemom a s papierom na pečenie preklopíme na krém. Papier stiahneme a povrch potrieme jemnou vrstvou krému.

  5. 5

    Takto naplnený rez dáme stuhnúť do chladu. Stuhnutý pokrájame na kocky a ozdobíme zvyšným krémom.

Diskusia k receptu

pivonka
Už podľa fotky som si tipla, že to bude tvoje dielo. Nádherné rezy, reprezentatívne. Keďže si z dvoch plátov upiekla dva piškóty, tak plech asi nebude veľký. Prezradíš rozmery?
pivonka
V prvom komentári som napísala riadnu hlúposť. Mala som na mysli zo 4 vajec dva piškóty. Ach jaj!
kucharka
Nádhera, človek keď vidí tvoje zákusky, tak má chuť si dať aspom pol plechu :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia