Zabíjačka na Madarský spôsob.

ancicka - fotkaancicka, 21. februára 2013
@zareaguj


Diskusia k článku

marcy
ďakujem za moju polovičku :-), tento pán má vypestovaný gríf,vidí sa to jednoduché,rýchle.....je to kumšt :-))
aroooo
no takto rozoberať prasa som ešte nevidela, najprv hlava,vnútornosti, ale aj takto mu tu išlo krásne, u nás sa rebrá rezali pilkou /asi na železo/ a nie sekáčikom, nebolo tam toľko koštialikov
horalka66
no teda ani ja som ešte takto nevidela prasa rozoberať-my to robievame pol dňa a nie 10 minút :-))
alena45
čo ja viem, to prasa je polovičné oproti tomu, čo sa zabíjalo u nás. A muselo visieť, nebolo ho kde veľmi položiť. Ale ten nožík - ten mu závidím.
pivonka
Ja som si, Hanka, hneď myslela, že ťa toto video zaujme. :-))
anina6
zabíjačku sme už robievali veľa krát, ale taký spôsob rozoberania vidím prvýkrat, šikovný chalan. fakt macher.
garanco
Skoro som zabudla zavrieť ústa, ešte tak adresu toho mäsiara...
sarasofia
U Nás sa prasa vešia a najprv sa vyberú vnutornosti aby sa dali hneď variť, a rozoberanie tiež netrvá dlho Keď začneme o 8 hod. poobede okolo 15 hodine máme všetko hotové, včetne výrobkov, a aj poumývané riady, čo je najhoršia robota
violetacamorova
Tak takto rozoberať prasa som videla prvýkrát, ale išlo mu to šikovne, len to bolo také menšie prasa, doma sme mali stále väčšie, už tam naboku naňho čakalo ďalšie.
paeva
tiež som prvýkrát idela takto rozoberať prasa, bol veľmi šikovný, ale ked sa zavesí, tak mu lepšie odtečie krv, nie?
eva53
a ešte po sekáčik aj bafkal cigaretku
fialka49
Nám zabíjaval tiež pán mäsiar, robota mu išla tiež takto pekne od ruky, ale prasiatko sme zavesili, aby sme chytili aj krv a urobili zabíjačkovú (žebráčnu) kašu, hurky (jelítka) a nenechali sme ju takto voľne odtiecť preč.
Kvitujem, že nezabúdajú ani na zdravotnícku pomoc....
36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
Je šikovný aj technika rozoberania zaujímavá, len ešte výrobky treba porobiť .......
babidka
Stacili mi prve 2 minuty ... musim uznat , ten muz pozna vyborne anatomiu svinky a siel doslova "na istotu" . Ktovie kolko stoviek prasiatok naporcoval kym ziskal tu istotu . Ale ci je taky sikovny aj ked sa robia vyrobky ?:-))



 



TOPlist