labu, ktorú si zálesáci s obľubou sušievali pod konským sedlom...teda, aspoň tak si ju
predstavujem: Ako niečo, čo sa absolútne nedá konzumovať skôr, ako po týždni
nepretržitého varenia...kyselina obsiahnutá v slinách a zrýchlené žuvanie sú
nepostačujúce,- strašný praskot sa ozýva z dutiny ústnej...
Ako ďalší problém sa javí skutočnosť, že sa do slivák neviem dostať: Po narezaní a vybratí
kôstok sa v rúre sústavne otvárali, tak som ich obviazala niťou, pretože ma to príšerne
iritovalo a mala som inú predstavu finálneho výrobku. Pred pár dňami ma v mojej pôvodnej
diskusii vyplašil prispievateľ možnosťou, že i v sušených slivkách sa môže objaviť pleseň, tak
som vybrala námatkovo 3 kúsky na kontrolu...boli okej a strašne dobré, hoci ešte trocha
šťavnaté...a zároveň to boli jediné kusy, ktoré sa dali normálne zjesť.
Vidím to tak, že kapustnicu začnem variť okolo 1. decembra, snáď sa v nej tie slivky do
Vianoc rozlezú...
Takže @cajiky , nezúfaj, nejaké tie slivky do vianočnej kapustnice zoženieš alebo kúpiš v obchode!