Pôst :))

mimka946 - fotkamimka946, 13. februára 2013
Ahojte dnes v skole ked sme si vytiahli desiatu som ostala sama so
salamou na rožku :)) vsetci postili syrami,maslom ci inymi
bezmäsitými pokrmami :)) Ako ste na tom vy ? taktiez od dnes 40
dni nebudete ziadne mäso? Ja sa priznam ze nepostim
@zareaguj


Diskusia k článku

misa1
a to do akej školy chodíš? cirkevnej? lebo v mojom okolí sa nik nepostí....a 40 dní bez mäsa by moje deti psychicky nezvládli. :-))...takže mäso bude.
gordonko
ja sa ,,postím,, dnes som robil kuracie srdiečka na šampiňonoh s hráškom ....... kuracina je ,,zakázané ovocie ,, a ovocie sa môže však ?
radost
@gordonko
ty si číslo...šak trochu "postu"by sa ti zišlo...nemám vokáň na o...:-)))
lubka272
Na popolcovú stredu sa postíme je to hriech keď v popolcovú stredu zješ mäso a ďalších 40 dní môžeš jesť mäso ale mal by si sa zrieknuť napr. toh že nebudeš často na Pc, pozerať Tv, fajčiť atď. U nás na popolcovú stredu všetci sa postia. A najeme sa dosýta len 1 krát.
douglas
@mimka946 , pokial si len "radoby katolicka", tak si myslim ze si chybovala s nedodrzanim postu. Pokial nie si, je to ako s tym:"Nesudte a nebudete sudeni. " Za mojho manzela a mna mozem s kludnym svedomim povedat, ze obaja dodnes NELUTUJEME toho, co sme urobili 4.10.2012....  varecha.pravda.sk/zazitky/moja-druha-svadba/1319-clanok.h...
Naopak, pochopili sme, ze nasou nedozralostou a osobnou nedokonalostou sme predsa len po tolkych rokoch dokazali oddelit "zrno od pliev". Pritom sme obaja VS vzdelani, a zijeme na velmi slusnej urovni. Prajem Ti z "Valentiskeho" srdiecka nech sa to raz podari i Tebe a vsetko Dobre.
dorenika
no tak mi tento tyzden maso nemame ale to len preto ze som naplanovala same zeleninove jedla,inak post samozrjeme nedodrziavame
szavla
Naša "Starámka" mojej mamičke keď mi zakazovala jesť v pôste mäso hovorievala : "Nie je hriechom čo ide ústami dnu ale ústami von".
Pochopil som to až pred dospelosťou, keď som ja alebo niekto o mne povedal nepravdivé a nezaslúžene zlé slová. Z celého srdca súhlasím s píispevkom od -rapnor- ; pôst je len cesta, nie cieľ.
Ale čo majú robiť chudáci príslušníci učenia proroka Mohameda, keď
si celý život nemôžu dať ani štamprlík.
katze
Ja mam s postom tiez pekny zazitok. Bol velky piatok.Celkom som na to zabudla .Bola som v robote a pred prestavkou som sa opytala mojej priatelky co si dame na desiatu.Isla som do bufetu a kupila 20 dkg sunky a zemle.Na prestavku sme sedeli spolu pri masine a zacali sme jest.Po chvilke som spozorovala ze sa na nas nejako vsetci zo zaujmom divaju a tiez som si vsimla ze vsetci jedia len marmelady a podobne a jedna starsia pani nas uplne ocami hltala.My dve sme sa celkom dobre bavili a ja som este utrusila poznamku ze ta teta este asi nikdy nevidela 20 dkg sunky pohromade,preto sa na nas tak pozera a smiali sme sa.Ostal este jeden kus sunky na papieri a ja som povedala priatelke.Tak ho ziedz ty a ona nie ziedz ho ty.Zobrala som ten kusok sunky a v tom okamihu jak som ho polozila do ust, som povedala.Uz viem preco sa na nas vstetci divaju.Ved dnes je Velky piatok.Pekne sme sa zasmiali. Ved to co dame do ust nie je hriech,ale to co z ust vyjde von.Odvetdy som na velky piatok vzdy postila.
radost
booožeee,diovča-tak ty si medzi nami hviezda..!!!
už som bola viackrát na týchto tvojich stránkach webových-pokaždej však jaksi strácam dych....:-))
je to úžas...je to krása!!! moje oko nadchýňa sa...:-))
keby toto mali urobiť moje ruky=to by boli muky!!!!
nuž
každý máme iný záujem:
ty tvoríš...ja-obdivujem...:-))
tak nech ti je hladká cesta..nech nepotkneš sa...:-))
arasidka
Radosť , bože chráň - potknúť sa - po prvé, čo by z nich zostalo, a potom, moje kolená - to by bola riadna galliba. No, ešte to nie je dokončené, ešte sa na nich namakám, a to je ono, vonku sneží a v mojej izbičke je fajnovo, tak sa bavkám.A pri tejto bohumilej práci mám čas na premýšľanie... no spomeniem si veru na všeličo .
arasidka
ďakujem , včera sa mi nedarilo, už už, keď som končila prácu - prask, dierka a bolo ... také odkladám pre rodinných príslušníkov, niekedy i také s dierkou prežijú dlhé roky. :)
silvi
asi to neprežijem, mimka jedla šunky. Toto sú nepodstatné sprostosti
meda
Pôst je keď si odrieknem to čo jem rada a nie keď nejem maso



 



TOPlist