Musím povedať, že káva bola skvelá a ku káva taká mini troticka s priemerom asi 2 cm a výškou asi 4 cm, ja torty nemám rada, ale si vravím, že takú malú zvládnem a okrem toho som bola stále hladná.
Mala takú zvláštnu chuť, tak sme sa dozvedeli, že je ochutená tým proseccom. Nechcem ani vedieť, koľko tá sranda stála, ale veľkosť porcie mi pripomínala také spuchnuté degustačné menu a chuťovo by som to definovala ako veľké sklamanie. Prišla som domov a musela som sa najesť.
a naspat do roboty sme isli s tym, ze teda bolo celkom fajn /trvalo to vyse 2 hodiny ale aspon sme pokecali/ a meditovali sme, ze co si vlastne dame na obed
A ty ako pravá Slovenka si si nevzala do vačku kus klobáse a placačku.
Takto sa chodí na akcie , zábavy plesy .Ale máš aspoň zážitok. Každému sa nepodarí vidieť konfirmované teliatko.
Ale ten siahodlný názov receptu nemá chybu: čo keby z názvu vypadlo slovíčko "savého" a ty by si si myslela že ti na tanier dal obyčajný kúsok teľacinky?
Teším sa na moju záhorácku fazuľu so slížami a slivkovým bélešom a nech si nechajú ich "savú teľacinu", kto by toľko riadov umýval?
Potom nasledoval luxusny obed na zamku v provincii Alba.Trvak styri hodiny.Ale nikto s nenajedol,boli to miniporcicky.Ich umysel bol,aby sme zmeskali Martini.Co sa im aj podarilo.U Martiny sme akurat ocumovali ich muzeum. Ale s tych deluxe jedal u Cinzana,si uz nic nepamatam. Akurak kohuta so sparglou a articky s morkou. NIc moc.
nič v zlom, pozri si pár dielov majstra Pohlreicha, a zistíš prečo má byť polievka horúca :-)))
... práve preto som písala že "nič v zlom", ale ak by ti doniesli niečo jemne vlažné, asi by to tiež nebolo ono.
www.dailymail.co.uk/news/article-2290288/60-diners-noma-cop...
@ethanel necakala som ze sa napcham do prasknutia, to ani nemam vo zvyku, ale dufala som, ze sa najem a hlavne som bola zvedava na kulinarsky zazitok, ktory sa nekonal
@dorenika ja mam rada polievku dost teplu, nie vsak vriacu, ale tato bola vlazna a s tym savym teliatkom si to presne trafila :-(, aj sa mi priecilo v krku, ale keby aspon ta omacka mala nejaku chut, ale nemala
dakujem za ostatne komenty, na niektorych som sa aj pobavila :-)
ja som spokojná s domácou reštauráciou na kraji Borského sv. Jura, ak môžem uviesť názov: dolina, veľké chutné porcie, dvakrát mi varili na oslavu
Vnukovi to spaluje ako v Košických železiarňach.
1-Bratislava najlepsia restauracia vsetky cenove kategorie?
www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...
2-Bratislava najlespie drahe restauracie ?
www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...
3- Ked draha restauracie nie je schopna byt ani v prvych 50 je tam daco cudne ?
4-A posledne este skontrolovat v miestnom blogu co si domaci brblu
restauracie.sme.sk/restauracia/fou-zoo_3910-bratislava_298...
potom zacala bujara zabava, cize ti co este neboli dostatocne opiti to dotiahli, postarsi vazeni kolegovia zacali tancovat makarenu no a tak.... cestou naspat v autobuse vysvitlo ze par ludi ukradlo nejake tie karafy s vinom, samozrejme ze sa tam pooblievali a potom este isli dokoncit zatah do nejakeho miestneho baru. takze odvedy naozaj - dakujem, anglicko nemusim!!!
@babidka lenze tu nebolo moc toho na vychutnavanie
@marianna76 mas pravdu neprejedla som sa :-) ale tesila som sa na ten kulinarsky zazitok, ktory sa nekonal
@jerica ja nemam v bruchu zeleziarne :-), nezvyknem sa prejedat, to ze toho bolo malo mohlo byt vyvazene chutovo, co nebolo
@ajuschka a co sa tu ja stazujem? :-) vidim ze ty si mala este onakvejsi zazitok :-) nieco podobne ako opisujes som zazila par krat v Rakusku, ale tam sme mali aspon ranajky a obed, ten vecer prebiehal podobne ako opisujes :-)
A tak sme išli. Čašníci livrejovaní, v reštaurácii plno, stôl zarezervovaný, bolo náš šesť. Ako predjedlo som si objednala grilovaný kozí syr so zálievkou neviem akou, nepamätám, a pečenou paprikou. Z tej pečenej papriky tam boli štyri štvorčeky cca 0,6x0,6cm. Domáci ohrnovali nos nad kozím syrom, že by to nikdy nejedli. Každý si dal niečo iné, ale chutilo len mne. Oni si naobjednávali veci, čo ani nevedeli čo sú a tak neboli zvyknutí na tie chute. Hlavné jedlo, dala som si steak aj s dcériným priateľom, ostatní si dali kačku. Keď im ju priniesli, už som videla, že takú kačku by som asi nezjedla a nezjedli ju ani oni. Môj steak nestál za veľa, ale zjesť sa to dalo. Zjedla som ho bez prílohy, len tak. Ako dezert som si dala zázvorovú zmrzlinu poliatu niečím, ale celkom to bolo dobré. Ostatní si dali tie ich jelly divokých farieb, čo by som nepožrela zasa ja. A potom som si všimla, že víno objednávali nie podľa odrody, ale podľa toho, odkiaľ je. Jeden chcel z Chile, druhý z Talianska. Začala som o víne trochu rozprávať, a boli prekvapení, že my máme svoje vína. Pár som im už poslala, tak dúfam, že uverili, že máme dokonca veľmi kvalitné vína. Takže ja Slovenka, ktorá už pojedla kadečo, som sa celkom dobre najedla, možno preto, lebo som tušila, čo asi na ten tanier dostanem, domáci machrovali, ale boli sklamaní. No veď kto už by si len dal v Írsku pečenú kačku! V každom prípade, keď príde dcérin priateľ na Slovensko, pripravujem mu naše bežné jedlá, zatiaľ ani jedno nepoznal, a tak mu to všetko chutí, že ak zostane v chladničke jedlo z dvoch dní, tak si to dáva na tanier všetko spolu. Preto sa raz stalo, že keď som mu na cestu zabalila vyprážané rezne z vykostených kuracích stehien, myslel si, že to je kačka. Deň predtým si totiž naložil na tanier zemiakový šalát, rezeň, lokšu, kapustu a kúsok kačice a tak sa mu to pomotalo. Čo je ale milé, tak obdivuje, ako môžem v takej malej panelákovej kuchyni tak navariť, ako mám všetko po ruke, a ako je možné, že u nás sa stále varí a toľko veľa druhov jedál.
Ani neviem, čo som chcela týmto povedať.
Minule som čítala - možno tu na Vareche - Kde je najlepšia reštaurácia ? Tam, kde Ťa poznajú. Pre mňa je to obyčajná čárda pri Váhu v Komárne, hoci tam prídem cca dvakrát do roka, nemusím si ani objednávať. Dostanem 1 a pol porcie halászlé. A to halászlé je už veľa rokov rovnaké. K narodeninám som dostala kyticu, pani si to zapamätala z predchádzajúcej návštevy, je mi tam fajn. A to ani nevieme ako sa voláme.
@alena45 krásne si to napísala, taký echtovný príbeh zo života :-)
A deti aj dospelí boli nadšené našimi veľkými panelákovými oknami, svetlými izbami a čuduj sa svete aj veľkorozmernými bytmi.....čo ma šokovalo: vraj sú zvyknutí na zrenovované stáročné stuchnuté budovy, kde treba aj cez deň svietiť. A predtým v nich bývalo a umieralo niekoľko predkov.
Toto sa udialo pred šiestimi rokmi, túto jeseň by som mala ísť na jej promócie, to dúfam zvládnem, dohodli sme sa maximálne na štyroch dňoch. A dokonca táto profilová fotka je z toho pobytu v Írsku. Dcére sa veľmi páčila, tak som si ju sem dovolila dať.
Pred tyzdnom sme navstivili opatovne juznu Moravu a uz po druhykrat sme sa neskutocne skvele a syto najedli v tejto restauracii, skutocne odporucam pri potulkach juznou Moravou...
www.vinarstviukaplicky.cz/d422-jidelni-listek.html...
otvorila som si tú stránku..no niečo krásne-oko by chcelo o úvodnom foto skladať básne...:-)
dala by som si ich velkonocne menu www.vinarstviukaplicky.cz/d935-velikonocni-menu-v-restauraci-retr...
bola skupina 27 poliakov z Polska/po takej noci a ceste ,pan Dr.hovori jaj dat si tak nase sledziky/slede nase kysle ryby/a pred nami bola francuzska restika a hned sa tam zamierilo.Bola som prekvapena,sledziky vo fr.restike?ved oni ani nevedia co to vlaste je,samozrejme sledziky nemali tak sme si objednali kto co vedel,este prisli casnici dali ochutnat vino nakoniec si kazdy dal pivo.Moja znama hovori -dajme si 1 porciu a zjeme na polovicku/my sme neboli hladne/a tak sme si dali srimsy a ravioly,doniesli nam na velikanskom taniery 3 velke srimsy a 3 stvorcove ravioly a ciarky marky dookola z nejakej omacky,ked som to videla popadol ma taky smiech ,myslela som ,ze sa zadusim,kedze vybuchnut som nemohla Mariena sa ma pyta a ako to budeme jest ,ked napoly tak na poly,rozkrojila piroh a srims a mali sme 1 a pol a 1 a pol a zato sme kazda zaplatili po 33$,sli sme dalej a tam bola nemecka restika a svedske stoly,kazdy sa najedol do popuku za 15$,zatancovali sme si polku a stastni sli prec.