Obed v luxusnej drahej reštaurácií

afataga - fotkaafataga, 8. marca 2013
Tak som dnes bola pozvaná na obed, kde je vychýrený šéfkuchár, pochopiteľne som očákavala lukulské hody. Moje očakávanie sa nenaplnilo. Takže ponúkam menu: prípitok vyzeral aj voňal super, ale ja som si nemohla dopriať, bol to pohárik prosecca, polievka ešte celkom ušla, pórový krém s údeným lososom, ale tá porcia, tak ako do škôlky, tanier nahriaty, polievka vlažná, no dobre, prežijem. Tešila som na hlavné jedlo, že sa teda najem, doniesli tanier, kde bol kúsok maska a nejaké zapečené koliesko, slávny šéfkuchár prezentoval jedlo takto: konfritovaný filet zo savého teliatka, zeleninový nákyp a už som zabudla aká omáčka. Toho mäsa bolo strašne málo, ten nákyp bolo koliesko o priemere asi 8 cm a výšky asi 3 cm a omáčka bola hnedá, hustá, asi nejaká redukcia, ale nemala vôbec nijakú chuť.
Musím povedať, že káva bola skvelá a ku káva taká mini troticka s priemerom asi 2 cm a výškou asi 4 cm, ja torty nemám rada, ale si vravím, že takú malú zvládnem a okrem toho som bola stále hladná.
Mala takú zvláštnu chuť, tak sme sa dozvedeli, že je ochutená tým proseccom. Nechcem ani vedieť, koľko tá sranda stála, ale veľkosť porcie mi pripomínala také spuchnuté degustačné menu a chuťovo by som to definovala ako veľké sklamanie. Prišla som domov a musela som sa najesť.
@zareaguj


Diskusia k článku

micanela
presne moja skusenost - raz nas klient pozval do nejakej top restauracie... kazdy chod o velkosti palca, ozdobeny nejakou blbostou.

a naspat do roboty sme isli s tym, ze teda bolo celkom fajn /trvalo to vyse 2 hodiny ale aspon sme pokecali/ a meditovali sme, ze co si vlastne dame na obed
angast
tu trotičku robil asi nejaký trotl ?
A ty ako pravá Slovenka si si nevzala do vačku kus klobáse a placačku.
Takto sa chodí na akcie , zábavy plesy .Ale máš aspoň zážitok. Každému sa nepodarí vidieť konfirmované teliatko.
elysa
aj ja som zažila-vývar s tromi plátkami mrkvy,hlavné jedlo-tanier s malovkou z redukcie,kúsok mäsa, dva zemiaky a skoro som zabudla-predjedlo-paštéta,také koliesko s priemerom tri cm,na výšku jeden a pol cm,kúsok šikmo odrezanej bagetky Ale dezert "zabil"-perfektná penová torta.A možno sme to nepochopili,nešlo o obed,ale o dezert...
sovka62
Ná šak to je tá moderná gastronómia. Čo sa máme čo napchávať a odchádzať najedení!? Stačí, že je plná peňaženka prevádzkovateľa a sme svetovíííííííííí.........
abdul
A v igelitke by som si pre istotu aj kandličku dobrej fazule doniesol. Z toho, plynie poučenie, ak sa chceš najesť, nechoď do reštiky. Cenu pre jednu osobu tipujem okolo 25-27 €.
ethanel
Neviem v k torej restauracii si bola ale myslim si ze gurmansky zazitok to nebol ;) Ak idem do takeho druhu restauracie ocakavam te to bude chutovo umelecky zazitok ale zda sa ze asi nebol. Jaaaj dievcata keby ste jedli v Michelin star a zaplatili za 3 chodove menu £145 + pohar vinka od £6-12 kavicku £5 flaska mineralky £4.50 a videli tie porcie cca ucet £160 a odchadtali by ste hladne to by ste este len nadavali :) ale pobavil som sa na tomto zazitku. Ked som jedol naposledy u H. Blumenthal vo Fat Duck vedel som ze za 12 chodove tasting menu dam cez £300 za jednu osobu bez vina a mineralky ale zazil som nieco neuveritelne a porcie boli tak na jednu PL :) no mozem povedat ze to stalo za to ale po takejto veceri a gurmanskom zazitku si clovek musi uvedomit ze do takejto restauracie sa chodi za zazitkom a nie sa napratat, to je moj nazor ak sa chcem dobre najest idem do 2-3 rosette restiky kde zaplatim za 3 chody od £25-45 a odchadzam napratany.
turistka
Škoda, že Ti to nepovedali pred odchodom z domu, ako tam stravujú, bola by si sa riadne do sýtosti doma najedla. Podľa mňa škoda mazať tanier. V Bratislave sú i príjemné reštaurácie, kde sa dá posedieť, porozprávať i najesť. Bola som v jednej z nich a tam som dostala tanier, ten veľký, plne a vkusne naložený. Bola to dobrota. Táto reštaurácia je v Starom meste, má históriu po predkoch a nerobia im hanbu.
hubata
My sme raz s varecháčkami s okuliarmi hľadali zemiakové pyré na tanieri renomovaného kuchára ........

Ale ten siahodlný názov receptu nemá chybu: čo keby z názvu vypadlo slovíčko "savého" a ty by si si myslela že ti na tanier dal obyčajný kúsok teľacinky?

Teším sa na moju záhorácku fazuľu so slížami a slivkovým bélešom a nech si nechajú ich "savú teľacinu", kto by toľko riadov umýval?
puntodadino
Nuz,kedysi,v rokoch osemdesiatych sme boli n afiremnom poznavacom zajazde v Italii.Na programe boli dve firmy,Cinzano a Martini.Najprv nas Cinzano chcelo namotat n astorocnu technologiu.Ale zabudli z hlavneho ventilu pary utriet prach.))
Potom nasledoval luxusny obed na zamku v provincii Alba.Trvak styri hodiny.Ale nikto s nenajedol,boli to miniporcicky.Ich umysel bol,aby sme zmeskali Martini.Co sa im aj podarilo.U Martiny sme akurat ocumovali ich muzeum. Ale s tych deluxe jedal u Cinzana,si uz nic nepamatam. Akurak kohuta so sparglou a articky s morkou. NIc moc.
dorenika
suhlas s @ethanel om pretoze tiez som pocula ze sa clovek v takchto restikach nema "nazrat jak prasa" ale ma odist polohladny aby chcel este,aj ked teda za tie peniaze neviem neviem,no ale malo by to chutit nejak exkluzivne a nie ze ako ujde to,inak taka vec ze ja nechapem pohorskovanie nad vlaznou polievkou ja nad nou vzdy sedim dokym vychladne :D
dorenika
a to saveho znamena ze este je to uplne babatko a pije mlieko ? :(
helika92
dorenika:
nič v zlom, pozri si pár dielov majstra Pohlreicha, a zistíš prečo má byť polievka horúca :-)))
tothka
No my dnes ideme na obed do renomovanej nitrianskej reštiky, jedálny lískok je síce na internete, ale je to pre mňa jedna veľká hádanka, jednoducho podľa tých názvov sa nedá jedlo identifikovať, tak sa necháme prekvapiť a dúfam že nedopadnem ako ty.
helica
Ja mám také skúsenosti, že čím obyčajnejšia a lacnejšia reštaurácia, tým chutnejšie a kvalitnejšie jedlo. V jednej vidieckej reštaurácii dokonca mali v slepačej polievke pravé domáce slížiky. A jedlo komplet, na nerozoznanie od doma pripraveného.
helika92
dorenica:
... práve preto som písala že "nič v zlom", ale ak by ti doniesli niečo jemne vlažné, asi by to tiež nebolo ono.
helika92
helica: cestujeme veľmi často po Slovensku, neporadíš a nedáš typ na tú vidiecku reštauráciu??? Ďakujem pekne
dorenika
@helika92 ja som to v zlom nezobrala len som poznamenala ze proste nemam rada horuce polievky,caje proste nic :)
ethanel
@2010 vcera sme to akurat rozoberali s kolegom to iste sa stalo aj vo Fat Duck tusim pred dvoma rokmi
afataga
@angast a @abdul , asi som si mala veru zobrat loparik, slaninu a cibulu :-))) myslim, ze s tou cenou si hlboko pod realitou
@ethanel necakala som ze sa napcham do prasknutia, to ani nemam vo zvyku, ale dufala som, ze sa najem a hlavne som bola zvedava na kulinarsky zazitok, ktory sa nekonal
@dorenika ja mam rada polievku dost teplu, nie vsak vriacu, ale tato bola vlazna a s tym savym teliatkom si to presne trafila :-(, aj sa mi priecilo v krku, ale keby aspon ta omacka mala nejaku chut, ale nemala
dakujem za ostatne komenty, na niektorych som sa aj pobavila :-)
paeva
do tých reštaurácií by sme asi mali chodiť na raňajky, iste sa r iadia heslom: raňajkuj ako král, o obed sa rozdel s priateľom a večeru daj nepriateľovi
ja som spokojná s domácou reštauráciou na kraji Borského sv. Jura, ak môžem uviesť názov: dolina, veľké chutné porcie, dvakrát mi varili na oslavu
petra69
Ake typicky slovenske... jedlo nepadalo z taniera a chybala tzv. obloha, nejaka ta nastruhana kapusta a mrkva, ze... ach jaj...
marianna76
Hm, tak najlepšie si aj tak same navaríme... len nie vždy sa nám chce. Ja tiež idem nadšená do reštaurácie... a... škoda reči. Ale občas sa i dobre najeme. Aspoň si sa neprejedla... máš zážitok a aspoň ťa to tam nebude lákať... - ušetríš.
babidka
Chapem tvoje sklamanie @afataga , mala si zjavne ine ocakavania :-)))) Ale - su restauracie kde sa ideme najest , potom dobre najest a su aj take , kde ideme za kulinarskym ci gurmanskym /???/ zazitkom .Nie vzdy to musi znamenat to iste ...Ked sa mi to stalo prvykrat , moje sklamanie som ani nedokazala zakryt .Filigranske porcie - 3 lyzice polievky , predjedlo ako na detsej lyzicke , nieco poskladane do takej labilnej vezicky ze som to chcela jest pinzetou a dezert ? Tri bodky cokoladovej peny s polovicou jahody a minikeksik...Aspon espesso bolo v salocke a nie v naprstku :-) Potom som uz vedela do coho idem a tak som zmenila aj moje ocakavania a ...vychutnavala som si to .@ethaniel ma pravdu , najest sa nemusis ale aspon by to mal byt zazitok .Ak sa tak nestalo - aspon vies , kde uz nikdy nepojdes:-)
jerica
@afataga doobeda som mala vnukov , bracháčov , dala som číítať staršiemu 22 / Tvoj príspevok , mávol rukou , povedal , idem tam , kde sa poriadne najem , žiadne chody , stačí jeden poriadny , ten druhý chod , odchod , byť dobre a sýto , za málo peňazí najedení.
Vnukovi to spaluje ako v Košických železiarňach.
2010
Ja snazim ist na to eliminaciou ( po vela zlych skusenostiachci zaludocnych alebo financnych )
1-Bratislava najlepsia restauracia vsetky cenove kategorie?
 www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...

2-Bratislava najlespie drahe restauracie ?
 www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=274924&q=Brati...

3- Ked draha restauracie nie je schopna byt ani v prvych 50 je tam daco cudne ?
4-A posledne este skontrolovat v miestnom blogu co si domaci brblu
 restauracie.sme.sk/restauracia/fou-zoo_3910-bratislava_298...
ajuschka
ano tieto sklamania tiez poznam. v byvalej robote sme boli nuteni chodit na vianocnu party do anglicka kde sidli firma. kazdy normalny clovek by sa tesil, ze na 3 dni do anglicka.... len ja som si zbalila k tomu aj 3 velke makovniky aby som tam neumrela od hladu :D. ubytovali nas v hoteli kde na izbe nebol ani toaletak, ranajky sa nepodavali, obed takisto a vecera mala byt akoze ta slavnostna zalezitost, lebo tu party ponali ako bal. to sme isli autobusom do nejakeho vedlajsieho mestecka, takze cela firma. vsetci chlapi obleceni pomaly vo frakoch, zeny v anglickom ponati vecernych siat (tigrovana minisukna, topik stylu cecky ven, take tie divne kopyta na nohach... no proste jak madonna :D. uz v autobuse sa vsetci opili, ked sme tam prisli, bol to taky krasny nobl zamocek, ozaj velmi pekny, tak nam dali veceru. kusok maska asi ako polovica krabicky od cigariet a polovica zemiaku, a tiez nejaka ta UHO k tomu. zapijat sme to mali vinom, ale poviem vam, ze v taktomto zamocku vam ozaj naleju vino a nie ocot....
potom zacala bujara zabava, cize ti co este neboli dostatocne opiti to dotiahli, postarsi vazeni kolegovia zacali tancovat makarenu no a tak.... cestou naspat v autobuse vysvitlo ze par ludi ukradlo nejake tie karafy s vinom, samozrejme ze sa tam pooblievali a potom este isli dokoncit zatah do nejakeho miestneho baru. takze odvedy naozaj - dakujem, anglicko nemusim!!!
afataga
@petra69 a kto povedal ze mi chybala nastruhana kapusta? zrejme si nepochopila, ako som to myslela, mozno by si si mala najskor nieco poriadne precitat, kym to budes komenatovat
@babidka lenze tu nebolo moc toho na vychutnavanie
@marianna76 mas pravdu neprejedla som sa :-) ale tesila som sa na ten kulinarsky zazitok, ktory sa nekonal
@jerica ja nemam v bruchu zeleziarne :-), nezvyknem sa prejedat, to ze toho bolo malo mohlo byt vyvazene chutovo, co nebolo
@ajuschka a co sa tu ja stazujem? :-) vidim ze ty si mala este onakvejsi zazitok :-) nieco podobne ako opisujes som zazila par krat v Rakusku, ale tam sme mali aspon ranajky a obed, ten vecer prebiehal podobne ako opisujes :-)
alena45
ja som bola pozvaná do drahej reštaurácie v Írsku, bola som navštíviť dcéru a pozvala ma rodina jej priateľa. Mala som so sebou väčšinou bavlnené tričká na behanie po prírode, no ale na túto udalosť som si musela ísť kúpiť niečo parádne. Ja tak strašne nerada nakupujem, že mi bolo stále do plaču, a už som tam bola 5 dní, tak som plakala celý deň, len domov a domov. Keď na mňa dcérim priateľ prehovoril po anglicky, tak som vybuchla do strašného plaču a nevedela som sa utíšiť. Dcéra ma pozná, tak mu to vysvetlila. Oni mi totiž v dobrej vôli prebukovali letenku až na 7 deň, hoci dcéra vie, že nikde nevydržím viac ako tri dni. Ale oni neverili. Vrátili sme sa z nákupov a mala som trištvrte hodiny na prípravu do tej reštaurácie. Tvár som mala opuchnutú od plaču a nevedela som čo robiť. Tak som si vypýtala z tej hruškovice, čo som mu doniesla, našťastie ešte tam niečo zostalo, dala som si pohárik, hoci vôbec nepijem, a zázrakom som sa ukľudnila. Tak som si išla dať vlasy do poriadku, topánky naleštiť, nahodila som sa do nového - premena sa celkom podarila a tak som sa tešila, že sa konečne najem. Po týždni u dcéry som schudla už tretie kilo, čo som v podstate bola rada, len som sa nevedela dočkať príchodu domov, keď si konečne uvarím svoje jedlo.
A tak sme išli. Čašníci livrejovaní, v reštaurácii plno, stôl zarezervovaný, bolo náš šesť. Ako predjedlo som si objednala grilovaný kozí syr so zálievkou neviem akou, nepamätám, a pečenou paprikou. Z tej pečenej papriky tam boli štyri štvorčeky cca 0,6x0,6cm. Domáci ohrnovali nos nad kozím syrom, že by to nikdy nejedli. Každý si dal niečo iné, ale chutilo len mne. Oni si naobjednávali veci, čo ani nevedeli čo sú a tak neboli zvyknutí na tie chute. Hlavné jedlo, dala som si steak aj s dcériným priateľom, ostatní si dali kačku. Keď im ju priniesli, už som videla, že takú kačku by som asi nezjedla a nezjedli ju ani oni. Môj steak nestál za veľa, ale zjesť sa to dalo. Zjedla som ho bez prílohy, len tak. Ako dezert som si dala zázvorovú zmrzlinu poliatu niečím, ale celkom to bolo dobré. Ostatní si dali tie ich jelly divokých farieb, čo by som nepožrela zasa ja. A potom som si všimla, že víno objednávali nie podľa odrody, ale podľa toho, odkiaľ je. Jeden chcel z Chile, druhý z Talianska. Začala som o víne trochu rozprávať, a boli prekvapení, že my máme svoje vína. Pár som im už poslala, tak dúfam, že uverili, že máme dokonca veľmi kvalitné vína. Takže ja Slovenka, ktorá už pojedla kadečo, som sa celkom dobre najedla, možno preto, lebo som tušila, čo asi na ten tanier dostanem, domáci machrovali, ale boli sklamaní. No veď kto už by si len dal v Írsku pečenú kačku! V každom prípade, keď príde dcérin priateľ na Slovensko, pripravujem mu naše bežné jedlá, zatiaľ ani jedno nepoznal, a tak mu to všetko chutí, že ak zostane v chladničke jedlo z dvoch dní, tak si to dáva na tanier všetko spolu. Preto sa raz stalo, že keď som mu na cestu zabalila vyprážané rezne z vykostených kuracích stehien, myslel si, že to je kačka. Deň predtým si totiž naložil na tanier zemiakový šalát, rezeň, lokšu, kapustu a kúsok kačice a tak sa mu to pomotalo. Čo je ale milé, tak obdivuje, ako môžem v takej malej panelákovej kuchyni tak navariť, ako mám všetko po ruke, a ako je možné, že u nás sa stále varí a toľko veľa druhov jedál.
Ani neviem, čo som chcela týmto povedať.
afataga
@alena , ale povedala si to pekne :-), sucitim s tebou, ja tiez nerada nakupujem, ale aspon neplacem, vidis aku chybu robis, ze nepijes, mozno sa konecne naucis :-)))
nelusinka
afataga: to vy máte ako koľko rokov, tak potom boch chráň ako sa chováte v situáciách ktoré sú naozaj vážne.
afataga
@nelusinka ako kolko mam rokov mam ako v profile a ako ani trochu nechapem co si tym ako chcela povedat
alena45
@afataga , @nelusinka to asi myslela na mňa, ale musím povedať, že toto už bola pre mňa vážna situácia. Možno to spôsobil ten úbytok váhy, možno to, že som sa tam vôbec necítila dobre a musela som tam zostať 7 dní, hoci som to od začiatku nechcela, neviem. Ak by sa jednalo o naozaj vážnu situáciu, poskytnutie prvej pomoci alebo pod., verte, že vtedy robím všetko s plnou vážnosťou a zrútim sa až potom. Neberte to to zasa tak vážne.
Minule som čítala - možno tu na Vareche - Kde je najlepšia reštaurácia ? Tam, kde Ťa poznajú. Pre mňa je to obyčajná čárda pri Váhu v Komárne, hoci tam prídem cca dvakrát do roka, nemusím si ani objednávať. Dostanem 1 a pol porcie halászlé. A to halászlé je už veľa rokov rovnaké. K narodeninám som dostala kyticu, pani si to zapamätala z predchádzajúcej návštevy, je mi tam fajn. A to ani nevieme ako sa voláme.
cottonmouth
@afataga : mimochodom, nechce sa mi citat celu tu diskusiu, mozno to uz teda niekde padlo, ale co to bolo za restauraciu, ak mozem vediet?
evusik
najhoršie je to sklamanie, keď sa na niečo tešíš, na dobré jedlo, príjemnú spoločnosť a potom príde rozčarovanie a všetko ináč ako sme si to predstavovali.... a čo sa veľkosti porcií? asi je teraz taká móda, že platí nepriama úmera - čím drahšia reštika tým menšie porcie....
@alena45 krásne si to napísala, taký echtovný príbeh zo života :-)
evusik
no tuším píšem ako hotentót, vypadli mi slovíčka... ale veď si domyslíte :-))))
egreska
@alena 45 aj kamoška si raz doniesla frajera angličana ,všetko mu u nás chutilo a najviac bravčové rezne s knedlou..takto si to aj objednal v reštaurácii :-) kamoška sa hanbila ako pes ...
dorenika
@alena45 a to si plakala lebo si musela byt o 2 dni dlhsie s dcerou?alebo nerozumiem ze o co tam islo ani ked som si to dvakrat precitala
hubata
Neterča vydaté za angličana (majú už 2 detičky) sa po okolí preslávila tým, že deťom na detské oslavy pripravuje opekačku: malí angličania si s radosťou sami ostrúhajú paličku, navlečú špekáčik, slaninku, kvapkajú si na sendvič masť a zajedajú cibuľou ...... Vraj je to zábavnejšie ako nudné grilovanie.

A deti aj dospelí boli nadšené našimi veľkými panelákovými oknami, svetlými izbami a čuduj sa svete aj veľkorozmernými bytmi.....čo ma šokovalo: vraj sú zvyknutí na zrenovované stáročné stuchnuté budovy, kde treba aj cez deň svietiť. A predtým v nich bývalo a umieralo niekoľko predkov.
alena45
@dorenika , dcéra chodí domov dosť často, takže si ju užijem radšej doma, mne sa jednoducho v Írsku nepáčilo, necítila som sa tam dobre, hoci sa všetci snažili, možno až moc. Moja dcéra ma pozná, vie, že nikde nevydržím viac ako tri dni, ťažko sa to vysvetľuje, každý sme nejaký. Rovnaký problém mám aj s dovolenkami pri mori, po dvoch dňoch nemyslím na nič iné, len ako sa dostať domov a počítam dni, ako kedysi vojaci na vojne. Dokonca sa tam aj teším, veď inak by som si to neplatila. Ale vždy to dopadne rovnako. Minulý rok som konečne po dlhom čase nikde nebola, odolala som, a bola som spokojná doma, na záhrade.
Toto sa udialo pred šiestimi rokmi, túto jeseň by som mala ísť na jej promócie, to dúfam zvládnem, dohodli sme sa maximálne na štyroch dňoch. A dokonca táto profilová fotka je z toho pobytu v Írsku. Dcére sa veľmi páčila, tak som si ju sem dovolila dať.
dorenika
@alena45 tak to ja mam opacny problem ja nevydrzim doma (mozno keby som tam nebyvala s rodicmi) a v irsku som byvala rok a je to uplne najsamlepsia a najkrajsia krajina kde som zatial bola :) kazdy sme nejaky :)
helika92
alena: no nič v zlom, ani ja som nepochopila tvoj príspevok. nemáš náhodou problém?
evanaaa
@alena45 , asi sme podobné - mňa sestra voláva, by som k nej prišla a prespala u nej , a to len z MA do BA, ale ja nie som spokojná na inom mieste, neviem si zvyknúť a aj keď som bola niekde na návšteve, chcela som a aj bola už myšlienkami doma.....dokonca ma minulý rok volala sestra do Canady, aj letenku by mi zaplatila, ale nešla som, vyhovárala som sa na starobu, an chorobu a čo ja viem, na čo ešte, pootm, ani sa nedivím,sa jej to asi trochu dotklo, veď to bola moja jediná príležitosť, niekde ďaleko sa dostať, možno sa ani tak ľahko už neuvidíme....druhí by brali a utekali hneď, ja nie, radšej doma, ale zas keď som doma, nevydržím deň zavretá, musím von......
evanaaa
No a do reštaurácií už nechodím a ak, tak radšej len do takej " ľudovej", kde mi dajú za tanier poriadneho jedla, som totiž alergická na tie veľké taniere a na nich v strede niečo nedefinovateľné, z toho sa ani trpazlík nenaje, a na luxuxné vychutnávanie niečoho na tanieri nemám chuť, ani peniaze.
ericka
@alena45 ,aj ja mám podobný problém,asi to ide rokmi.Niekedy som doma neobsedela,veď som roky cestovala a bývala na internáte.Teraz doma neobsedia zase moji synovia a ja som najradšej,keďnemusím cestovať a hlavne do miest,ktoré nepoznám...Najradšej som doma a na záhradke..
douglas
To poznám...pracovala pre jedneho ceskeho politika (dodnes tam sedi a sedi za SOCDEM a nikoho nepusti....) Pozval ma na luxusnu veceru a ja hlupa cely den som nic nejedla, len pila mineralky...aby som si nezkazila chut. Jedlo bolo naservirovane luxusne, to sa neda upriet, ale i ten luxus sa na velkych tanieroch akosi ztracal. Veceru "zaplatil" z penazi danovych poplatnikov, teda i z mojich!! Domov som prisla hladna, utahana ... hned som si naservirovala chlieb zo sadlom a cibulou a s modlitbou: Good food-good meat-good God-lets eat. Amen.
douglas
@afataga :). Mam s tymto politikom aj ine zazitky o jedle...pretoze velmi rad papka ;). Potrebovali sme nieco pracovne vyriesit a tak sme si dali jednanie na obed s mexickymi specialitami. Objednal jedla o troch chodoch, zaver bola velikanska misa stiplaveho masa pre dvoch. On spraskal tak 2/3 zo vsetkeho jedla...Pracovne sme sa nepohodli, obed a pitie opat "zaplatil" z nasich dani (cela tato "sranda" stala asi 5,500.00CZK - uvadzam len preto, aby ti, ktori neustale podporuju lavicove strany vedeli, ze 99,9% su tzv. "kaviarovy socialisti"). V stresu som nastupila na tramvaj, ktora ma vyviezla presne opacnym smerom na Prazsky Hrad. Tam som sa sla prejst, ukludnit a tu naraz sa mi "zdvihol zaludok" a ja v tej rychlosti hladala nejaky kvetinac s thujami. Kaslala som na nejaku pokutu za znecistovanie verejneho priestranstva, pretoze mojej kabelky mi bolo luto ;)...nastastie sa moj zaludok ukludnil..... Druhy den, rano, som poprvykrat vo svojom zivote lutovala zachodovu misu, pretoze ta mexicka kuchyna je opravdu ostra! ;).
afataga
@douglas mas ty veru tazky zivot :-) ono ta prihoda je smiesno-smutna, ale aspon sme sa dozvedeli, kam ide cast nasich dani, lebo nerobim si ziadne iluzie, ze u nas je to inak. Ale ten mexicky obed ti trochu zavidim, ja mam na take zaludok navyknuty, ale verim, ze nie kazdy to znesie a potom to odnesie chuda zachodova misa :-)))
trencanka
Mas pekny zazitok z drahej restauracie :)) Nedavno sme na nabrezi Dunaja navstivili luxusnu restauraciu, porcie boli take trosku mensie, ale dalo sa. Zjedla som ale vsetko od predjedla po dezert :))
Pred tyzdnom sme navstivili opatovne juznu Moravu a uz po druhykrat sme sa neskutocne skvele a syto najedli v tejto restauracii, skutocne odporucam pri potulkach juznou Moravou...
 www.vinarstviukaplicky.cz/d422-jidelni-listek.html...
radost
@tren čanka
otvorila som si tú stránku..no niečo krásne-oko by chcelo o úvodnom foto skladať básne...:-)
enge149
dufam,že tu reštauráciu v Za obídem,aj ked aj ja mám skúsenosti so ZA super reštaurácia a penzión"Nečas"tiež som bola hladná,schudla tam naša peňaženka,ale sedeli sme na luxusnej sklenenej podlahe pri jedle,,ktoré nám priniesol sám šéfkuchár kuchyne a to ja naozaj veľa nezjem,ku kávičke bol dezert tiež jednohubka...takže už nabudúce nemusím"a radšej v Za do "Ryby"zájdem,.tam je to zdravé aj lepšie,všetko vidíte,čo dostávate a údenáča Vám donesú čerstvého z udiarne..nie je to luxus ale čisté,jednoduché a rýchle...
afataga
@engel49 no to si si veru vedela vybrat :-) poznam majitela a preto by som tam nikdy nesla, ak pojdes do ZA, posli mi TS a ja ti napisem, kde sa da dobre najest za normalnu cenu
2010
Aj ja som bol vcera v takej "luxusnej" , len uz museli zmenit obal na papier do nedavna balili do novin. V pristave fish and chips z cerstveho filetu morskej stuky co este v ten den rano plavala @ethanel suhlasis ?


jozka2
I ked trochu oneskorene,pobavila som sa na zazitkoch a tak mi to pripomenulo mesacny vylet autobusom okolo Ameriky.Samozrejme cez den boli rozne obhliadky,do motela sa prislo po 8 hod.vecer rychlo sa urobili nakupy a grilovalo sa pri bazene.spat sme sli okol 3 hod .rano.Ked sme dosli do Orlanda/v zajazde
bola skupina 27 poliakov z Polska/po takej noci a ceste ,pan Dr.hovori jaj dat si tak nase sledziky/slede nase kysle ryby/a pred nami bola francuzska restika a hned sa tam zamierilo.Bola som prekvapena,sledziky vo fr.restike?ved oni ani nevedia co to vlaste je,samozrejme sledziky nemali tak sme si objednali kto co vedel,este prisli casnici dali ochutnat vino nakoniec si kazdy dal pivo.Moja znama hovori -dajme si 1 porciu a zjeme na polovicku/my sme neboli hladne/a tak sme si dali srimsy a ravioly,doniesli nam na velikanskom taniery 3 velke srimsy a 3 stvorcove ravioly a ciarky marky dookola z nejakej omacky,ked som to videla popadol ma taky smiech ,myslela som ,ze sa zadusim,kedze vybuchnut som nemohla Mariena sa ma pyta a ako to budeme jest ,ked napoly tak na poly,rozkrojila piroh a srims a mali sme 1 a pol a 1 a pol a zato sme kazda zaplatili po 33$,sli sme dalej a tam bola nemecka restika a svedske stoly,kazdy sa najedol do popuku za 15$,zatancovali sme si polku a stastni sli prec.
gabusa
tak aspoň si vyskúšala obrovský prínos svetovej gastronómie



 



TOPlist