Lafranconi

zolik - fotkazolik, 26. júna 2014
K opisu tohto zazitku ma priviedla @hubata. Musim ale hned povedat, ze ho mam z 2. az 3. ruky. Pisal sa totiz rok 1962 a moj otec mal nastupit na povinnu 2-rocnu vojensku sluzbu. Ako juniorsky reprezentant a velka nadej na akukolvek medailu kdekolvek v rimsko-greckom zapaseni aj u dospelakov mal "veskeru podporu statu". A mal najlepsieho kamarata vzpieraca slovenskeho Bulhara Vladka, v rovnakom veku s podobnymi ocakavaniami v danom sportovom obore. Odvedeni boli spolu. Presli vsetky pripravky, az doslo na Lafranconi. Kto toto miesto nepozna, bola to plavaren v starom meste na nabrezi Dunaja. Tu sa konala zaverecna skuska odvodov. Obaja tym dostojnikom tvrdili, ze su neplavci, ale ziaden im neveril, ved boli v "reprezentacnom druzstve Ceskoslovenska". Hodili ich do vody, teda do toho plaveckeho bazena. No oni sa hodit nechali, ale ziaden nevyplaval sa nadychnut. Vtedy lampasaci chytili nervy a strach. Ako boli v tych paradnych uniformach poskakali do vody ist zachranovat nasich reprezentantov. Ti im ale medzitym na druhej strane bazena vykracali von. Oni, teda konkretne tito dvaja Peter a Vlado plavat ozaj nevedeli, tak si to po dne bazena pekne odkracali (ved trenovani boli dobre, a obsah pluc mali nadnadpriemerny) Obaja dostali modru knizku a s reprezentaciou CSSR bol koniec.
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
Hahaha, takže aj my baby máme plno zážitkov s vojenskou službou, neviem prečo sa doteraz neozval ani jeden muž......ale čo nie je môže byť však varecháči?
Dobréééé! To musel by teda pohľad zvrchu na reprezentantov ČSSR ako kráčajú po dne bazéna...... lebo nevedia plávať! Tá mokrá lampasácka komisia tiež nemá chybu, chalani museli byť hrdinovia dňa, určite to patrične ostatní okomentovali a ocenili kofolou s červeným. Hoci "modrá knižka" bola snom každého chalana, vojna podľa mňa mala zmysel: z domu odišli chlapci a po dvoch rokoch sa vrátili ako chlapi: veľmi veľa sa naučili, niektorí si dokončili školu, urobili šoferák, môj muž sa až do svojej smrti stretával s kamarátmi čo spolu vojenčili na "čiare" od Nových Zámkov a z Vrbna.
smejkad
:-)))))))))))))))))))
radost citat, zienky :-))))
a s @hubata suhlasim, dnes uz len malo mladych ma aku - taku disciplinu a veru im to zivot neulahcuje :-(
pivonka
Originálny a vtipný zážitok ale smutný koniec.



 



TOPlist