Hurá, podarilo sa!

denyany - fotkadenyany, 16. mája 2014
Áno, drahí varecháči a varecháčky, dnes je ten pamätný deň, keď... sa mi konečne podarilo upiecť perfektné VETERNÍKY!!! Sú perfektné, aj keď mi niektoré na povrchu jemne praskli. Krásne narástli, upiekli sa do zlatista, boli dostatočne prepečené. Naozaj moje prvé poživateľné veterníky. Robila som ich podľa receptu od @tatranka. Náplň som urobila krémovo-tvarohovú plus karamelová šľahačka a poleva. Chutili perfektne. Vyžiadala si ich mladšia dcéra k zajtrajšiemu sviatku. Mala som pripravenú aj krízovú alternatívu, ale tú som nemusela použiť. Dúfam, že sa mi podaria aj nabudúce, keď budem chcieť pohostiť kolegyne. Tak som sa už pochválila a chcem sa poďakovať tatranke za výborný recept. Som vďačná aj všetkým, čo sem pridávajú overené recepty, praktické rady... naozaj mi v mnohom pomohli, veď pečiem úžasné kysnuté koláče, vianočku a... dokonca aj veterníky!
@zareaguj


Diskusia k článku

paeva
GRATULUJEM TI, MNE SA , KED NIEčO ROBíM, tiež lepšie podarí na prvý krát, ako potom nadruhý krát, ale to iste nie je tvoj prípad.
radost
oo..potešila ma tvoja radosť..môžeš pridať foto..??
denyany
Ďakujem. Ako som už niekde spomínala, o upečenie jedlých odpaľovanýck veternikov sa pokúšam už 10rokov/tak dlho bývame v terajšom byte a tak dlho mám elektrickú rúru/ vždy raz, dvakrát ročne. Po každom nepodarku som sa zapovedala, že nikdy viac. Ale ja sa nerada vzdávam, takže konečne dnes sa podarilo! A @rados ť, rada by som pridala aj foto, ale chýba mi nejaký kablik ku počítaču z foťáka/či naopak?/, takže to nie je technicky možné. Ale dobrovoľne sa priznám, že sú tu aj krajšie veterníky ako moje. /ale chutia perfektne, a to je hlavné/.
sovka62
Veru, Varecha je na nezaplatenie, ani tisíc kuchárskych kníh neobsahuje toľko receptov, návodov a dobrých rád. Mne sa podarilo upiecť perfektné veterníky pred dvomi týždňami, piekla som podľa receptu od @havino. A hádam pred dvomi rokmi sa mi podarili plnené kokosky, recept pridala @babkamt.
Možno tie, čo to zvládajú už dávno, nepochopia moje nadšenie, ale presne tieto dva druhy zákuskov boli z kategórie "skúsim, ale viem, že nezvládnem" a veru som ani nezvládla, kým nezafungovala Varecha. Kokosky som už piekla viac razy a veterníky sa tiež budú piecť kolom dookola, celá rodina ich miluje a kúpené sa jesť NEDAJÚ (srdečne pozdravujem slovenské "cukrárky", ktoré sa nehanbia pustiť do sveta nielen hnusné veterníky, ale napr. aj krémeše, kde od pudingovej plnky odskakuje vidlička a namiesto šľahačky je v nich hnusná mastná hmota neznámeho pôvodu).
marcy
@sovka ,ďakujem za výstižný komentár,s ktorý som absolútne stotožnená :-)
babidka
Blahozelam :-)))) Niekedy je to na zaplakanie - snazis sa , miniues kopu surovin a zabijes cas ....a nic z toho . O to vacsiu radost clovek ma , ked sa po predchadzajucich zlych skusenostiach dielo podari .
Ja preto na Varechu nedam dopustit -velka vyhoda je prave v tom , ze okrem klasickeho receptu /ktory najdes v hociakej kucharke ci v casopise/ je tu moznost skontaktovat sa s autorom receptu a konzultovat otazky okolo varenia-pecenia nielen s nim ale aj s ostatnymi varechacmi . Mne velakrat pomohlo uz len to , ze som si precitala vsetky komentare a dozvedela som sa veci o ktorych som ani netusila :-)
frezia68
Gratulujem k takému úspechu a nech sa Ti vždy všetko vydarí :-) Veru,Varecha je na nezaplatenie,lebo tu dostaneš dostatok informácií a rôzne rady,ako predísť neúspechu.
denyany
Ďakujem všetkým. Ani ja na Varechu nedám dopustiť, som z nej nadšená už pár rokov. A som nadšená aj z výsledkov vo varení a pečení, ktoré som vďaka nej dosiahla. A radím všetkým, čo sa im nedarí tak, ako by si to predstavovali, nech sa nevzdávajú! Raz sa to podariť musí!:-)
denyany
@sovka , s tými kupovanými zákuskami máš absolútnu pravdu! Nemám rada krémeše-to tvrdím celý život. Lenže nikdy som nejedla iný, ako z cukrárne. Ktovie, možno urobím doma a zachutí mi. Aj ak občas zájdeme do cukrárne, dám si niečo bez šľahačky. Jednak ju veľmi nemusím, jednak v cukrárni mi príde obzvlášť nechutná, mastná.
aroooo
veru stáva sa všeličo, mne dosť často že upečiem nejaký zákusok len tak, na doma - je ok, potom pečiem to isté, keď som robila do roboty a mala sviatok a nevydarí sa. Raz som tak piekla nejaké rezy, išla tam krémová plnka, naplnila som, dala do chladničky a čím tam bol na chlade dlhšie, plnka bola stále redšia, nie tuhšia.Sranda na tom je, že kolegyňa takto isto "upiekla " 2 mesiace predo mnou a doniesla nám z neho len vzorku, jesť sa dal, len plnka bola veľmi riedka. Ja som tiež doniesla "vzorku" a radšej ráno kúpila v cukrárni pár zákuskov, no čo už....
hubata
Teším sa s tebou @denyany , aj keď veterníky s tvarohovou plnkou som ešte nepiekla. Je vždy lepšie ak poradia skúsené cukrárky, lebo suroviny sú drahé na to aby sa človek učil na vlastných chybách.
denyany
Plnka je normáplne zo zlatého klasu, mlieka a cukru uvarená na puding a do vychladnutej som vmiešala jemný tvatoh s obsahom 40%tuku, namiesto masla alebo umelých tukov typu hera. Plnka ani veľmi nechutí tvarohovo, kvapla som tam aj pár kvapiek rumu. Niečo podobné spomínala aj niektorá mnou uznávaná varecháčka, preto som to skúsila a s karamelovou šľahačkou to nemá chybu.



 



TOPlist