Jahodový džem
Jahodový džem

Jahodový džem videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 26. júna 2020. Komerčný recept.

Suroviny

1 kg
1 bal. (2:1 Liana)
1-2 KL
500 g




Postup

  1. 1

    Jahody očistíme, rozmixujeme a dáme do hrnca.

  2. 2

    Z cukru odoberieme 2 lyžice, ktoré zmiešame so Želírkou a vmiešame do rozmixovaných jahôd. Zmes uvedieme do varu.

  3. 3

    Pridáme zvyšný cukor a miešame cca 2 - 3 minúty do rozpustenia cukru. Pre výraznejšiu chuť a farbu primiešame kyselinu citrónovú.

  4. 4

    Hotový uvarený džem nalejeme do pripravených čistých nádob, uzavrieme a otočíme hore dnom. Prikryjeme utierkou do vychladnutia.

  5. 5

    Dobrý tip 1: Naša Želírka Liana obsahuje prírodný pektín získaný z jabĺk a citrusov. Dobrý tip 2: Kyselina citrónová Liana je vhodná na zaváranie, dochutenie kompótov, ovocných šalátov, pri výrobe džemov, lekvárov a sirupov. Dobrý tip 3: Kyselina sorbová Liana zabraňuje tvorbe plesní, baktérií, kvasiniek a tým zachová džemy, sirupy, vína a iné domáce výrobky dlho bez pokazenia. Dobrý tip 4: Ak chceme zistiť počas varenia či je džem dostatočne hustý, naberieme kúsok na tanierik a odložíme na pár minút do chladničky.

Diskusia k receptu

Potravinárska výroba Liana
@evanaaa (27.6.2020 17:37)

Pridaním našej Želírky sa nemusíte báť, že džem už nebude domáci. Práve naopak, džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí príliš dlho. Zároveň naša Želírka obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tie spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečného dlhého miešania.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia