Žochárske plnené kurča

Autor receptu: redakcia

Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a pestrosti úrody a chovu. Vo svetovom gastronomickom národopise sa teda máme čím pochváliť.

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kurča očistíme a umyjeme. Pečivo nakrájame na menšie kocky.
  2. Zo smotany, z nasekanej vňate, vajec, soli a korenia pripravíme zmes, do ktorej pridáme nakrájané pečivo a všetko dobre premiešame. Touto plnkou naplníme kurča. Ak je jej viac, plnku môžeme opatrne vložiť aj pod kožu na prsiach.
  3. Naplnené kurča vložíme do rúry na vymastenom plechu a počas pečenia podlievame. Pečieme na 180 °C. Na zlepšenie alebo spestrenie jedla môžeme do plnky pridať opražené sekané mandle alebo orestovanú kuraciu pečeň na cibuľke.