Žochárske plnené kurča
Autor receptu: redakcia
Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a pestrosti úrody a chovu. Vo svetovom gastronomickom národopise sa teda máme čím pochváliť.
4 porcie |
120 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Kurča očistíme a umyjeme. Pečivo nakrájame na menšie kocky.
- Zo smotany, z nasekanej vňate, vajec, soli a korenia pripravíme zmes, do ktorej pridáme nakrájané pečivo a všetko dobre premiešame. Touto plnkou naplníme kurča. Ak je jej viac, plnku môžeme opatrne vložiť aj pod kožu na prsiach.
- Naplnené kurča vložíme do rúry na vymastenom plechu a počas pečenia podlievame. Pečieme na 180 °C. Na zlepšenie alebo spestrenie jedla môžeme do plnky pridať opražené sekané mandle alebo orestovanú kuraciu pečeň na cibuľke.