Zmrzlinová trikolóra (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme zmrzlinu: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Jogurt vyšľaháme s medom, potom pridáme kryštálový cukor a ďalej šľaháme, kým sa kryštáliky nerozpustia. Zmiešame jogurt s vyšľahanou smotanou a zmes rozdelíme na tri časti. Pripravíme si 3 nádoby, v ktorých budeme zmrzlinu mraziť (ja som použila tégliky od masla). Prvú nádobu naplníme 1. časťou zmesi. 2. časť zmiešame s preosiatym kakaom a strúhanou čokoládou. 3. a zároveň najmenšiu časť zmiešame s rozmixovanými jahodami. Takto pripravenú zmrzlinu dáme do mrazáku cez noc zmraziť a aspoň trikrát v polhodinových intervaloch každú z nich premiešame.
  2. Na ďalší deň Zmrzlinu preložíme z mrazáku do chladničky mierne zmäknúť a zatiaľ si pripravíme cesto. Žĺtky šľaháme s polovicou cukru, potom pridáme vlažnú vodu a nakoniec aj preosiatu múku s práškom do pečiva. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Obdĺžnikovú formu vystelieme potravinárskou fóliou a ešte teplé cesto do nej natlačíme, prečnievajúce okraje orežeme. Necháme vo forme úplne vychladnúť a potom preložíme na 5 minút do mrazáku.
  3. Cesto vytiahneme a pomocou lyžice ho naplníme zmäknutou bielou zmrzlinou. ( Zmrzlina nemá byť roztopená! Má iba povoliť, aby sme ju mohli naberať lyžicou.)Opäť dáme na 5 minút do mrazáku.
  4. Potom na bielu zmrzlinu natlačíme jahodovú, necháme 5 minút stuhnúť. Nakoniec na jahodovú navrstvíme aj kakaovú zmrzlinu. Prikryjeme zvyšným cestom(ak ho neostalo dosť pomôžu podlhovasté piškóty). Prikryjeme to celé prečnievajúcou fóliou a necháme zmrznúť v mrazáku. Potom vyberieme,vyklopíme a ozdobíme jogurtovou polevou.
  5. Potom vyberieme,vyklopíme a ozdobíme jogurtovou polevou.