Zmrzlinky

Autor receptu: evkalibka

Recept mám od mojej švagrinej Anky, je obľúbený v celej našej rodie. Chutí hlavne deťom. Je to nepečený zákusok a pripravujem ho hlavne na Vianoce, ale aj pri iných príležitostiach. Švagrinka ho už niekoľkokrát pripravovala aj na svadby.

30
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z tortových oblátok si narežeme štvorce cca 9 x 9 cm. Naparíme ich nad horúcou vodou a rýchle stočíme do kornútka. Ja si ich ukladám na tenké bavlnené plátno natiahnuté na hrnci.
  2. Pripravíme si plnku: Z 10 dkg kryštálového cukru upálime karamel, zalejeme 1 dcl vodou a rozmiešame do hladka, pridáme rozhabarkované 2 dcl mlieka s 1 balíčkom zlatého klasu, dvoma žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne zašlaháme vychladnutú karamelovú kašu. Plnku zjemníme troškou rumu.
  3. Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme pripravené kornútkypekne až po vrch (ako zmrzlinu).Necháme ich aspoň 2 hodiny v chlade a potom vrchnú časť kornútka námáčame v čokoládovej poleve. Mrzí ma že nemám obrázok, ale piecť ich budem až pred sviatkami.