Žĺtkový krém s čučoriedkami

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 13. marca 2012
Žĺtkový krém s čučoriedkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50 g
1 ks
100 ml (sherry, portské, marsala)




Postup

  1. 1

    Žĺtky, práškový cukor a dreň vanilky vylejeme do misy a dáme nad vodný kúpeľ. Šľaháme, pomaly prilievame víno, kým sa nevytvorí krém.

  2. 2

    Časť čučoriedok nasypeme do pohárov a zalejeme krémom, druhú časť čučoriedok použijeme ako dekoráciu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Veď to je aj šodó, výborný žĺtkovovínny krém, jedli sme s piškótami.Čučoriedy navyše, iste to bude dobré ( nie sú v rozpise).
grandma
To je omyl šodo je také tekuté ako vaječný likér, toto nie je šodó!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia