Zemiaky plnené jaternicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

U nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed na stole. Jaternice máme vlastné, stačí vybrať z mrazničky, zemiaky mám svoje v pivnici, zaváraniny v komore takže urobím ,,ťap,, a môžme obedovať....

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jaternicu som si vybrala z mrazničky...
  2. pripravila som si 2 veľké zemiaky...
  3. Poriadne som zemiaky kefou vydrhla a dala variť v šupke...uvarené, nechala vychladiť a potom som do nich vydlabala otvor pre jaternicu..klobáska sa mi uvarila v kapustnici...
  4. do vydlabaných zemiakov som odrezala jaternicu na mieru...zemiaky nesolím, lebo vo vode , kde sa varili bola soľ...nemastím otvor, lebo jaternica pustí svoju masť...urobila som do jaterníc zárezy, aby sa lepšie prepiekli...
  5. hotové som vložila do zapekacej misy...výkrojky zo zemiakov som uložila tiež do misy a posypala som ich celou rascou..tie máme najradšej, lebú sú chrumkavé..Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a zapekali sa 30 min..
  6. upečené som uložila na taniere a ozdobila klobáskou a varenými vajíčkami...robila som 2 verzie...obložené vajíčkom a obložené klobáskou...vyberte si, ktorá sa vám lepšie páči...nám chutili oboje...dobrú chuť..