Foto: zuzananoskova
Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiakový "šmykľavý" šalát. Uvarila som 8 zemiakov v šupke. Po uvarení, vychladnutí, sim ich ošúpala, prekrojila na štvrťky a potom cez krájač na vajíčka. Dala som variť asi 1l vody s trstinovým cukrom (možno 5 PL). Zatiaľ som nakrájala nadrobno červenú cibuľu, 2 väčšie kusy. Zaliala som to nálevom, trocha som nechala a v ňom rozmiešala 200g obyčajnej horčice a naliala na zemiaky. Premiešala som všetko spolu a po chvíli som pridala umeocot. Šalát som urobila v utorok. Solila som ho až na druhý deň. Pridala som ešte umeocot a čerstvú pažítku. To je všetko :-)
- 2
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale nepoznám umeocot
Slivky umeboši rastú na ovocnom strome ume a používajú sa najmä v Číne, Kórei a Japonsku. Umeocot ako aj slivky umeboši sú však už dostupné aj u nás v predajniach so zdravými potravinami.