Zemiakový šalát vegan

Autor receptu: zuzananoskova

Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiakový "šmykľavý" šalát. Uvarila som 8 zemiakov v šupke. Po uvarení, vychladnutí, sim ich ošúpala, prekrojila na štvrťky a potom cez krájač na vajíčka. Dala som variť asi 1l vody s trstinovým cukrom (možno 5 PL). Zatiaľ som nakrájala nadrobno červenú cibuľu, 2 väčšie kusy. Zaliala som to nálevom, trocha som nechala a v ňom rozmiešala 200g obyčajnej horčice a naliala na zemiaky. Premiešala som všetko spolu a po chvíli som pridala umeocot. Šalát som urobila v utorok. Solila som ho až na druhý deň. Pridala som ešte umeocot a čerstvú pažítku. To je všetko :-)


  2. Dobrú chuť :-)